19.03.2013 09:35

Babītes novada Dzimtsarakstu nodaļā – zelta kāzas

Autors  Babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Marta vidū zelta kāzas Babītes novada Dzimtsarakstu nodaļā svinēja Vija un Jānis Mackeviči.

Savu mīlestību Mackeviču pāris apliecināja 1963. gada 16. martā Rīgā. Tai pašā gadā pēc kāzām Jāni iesauca dienēt armijā, bet Vija gaidīja vīru atgriežamies mājās. Pēc armijas Jānis strādāja un mācījās, pabeidzot vakara nodaļu Rīgas Polittehniskajā institūtā. Kā inženieris konstruktors ilgus gadus strādāja Rīgā "Himmaš" rūpnīcā, pēdējos darba gados – "Latvenergo". Vija audzināja bērnus un strādāja rūpnīcā "VEF".

Ir izaudzināti un izskoloti divi bērni – dēls Mārcis un meita Ilga. Vecvecāku sirdi priecē pieci mazbērni – Elīna, Kārlis, Aleksandrs, Adrians un Gabriela. Babītes novada Egļuciemā ir "Krustu" mājas, kuras iekopuši tās saimnieki Vija un Jānis. Abi ar pamatīgu dzīves pieredzi. Vija ir izcila saimniece, puķu audzētāja un dārza kopēja. Jānis – īsts darba rūķis, kurš vienmēr atradīs, ko pielabot, pārveidot vai no jauna uzbūvēt. Un kur vēl Vijas un Jāņa gatavotie gardumi – krājumi ziemai un izslavētais pašu brūvētais vīns, ko draugu lokā slavē ne tikai ģimenes draugi Lidija un Brigita un Inārs Vinteri. Taksenīte Čiepa ir šīs viesmīlīgās mājas uzticamais sargs un saimnieku mīlule.

Vijas un Jāņa dzīve nav aprobežojusies tikai ar rūpēm par māju. Viņi ir aktīva dzīvesveida piekritēji – nūjošana, peldēšana, pirtī iešana ir neatņemama Vijas un Jāņa dzīves sastāvdaļa. Zelta pāris ir arī aizrautīgi ceļotāji, teātra apmeklētāji, grāmatu un žurnālu lasītāji.