09.02.2013 10:25

Šokējoši: Māte slēpj bērnu no bāriņtiesas, lai to nepārdotu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)

Kāda rīdziniece nav bijusi mierā ar bāriņtiesas lēmumu atņemt viņai bērnu. Māte atvasi ne tikai paslēpa, bet lēmumu pārsūdzēja tiesā. Otrā tiesu instance atzina, ka bāriņtiesai šāda pamata nav bijis.

Viss sākās tieši pirms gada, kad Rīgas bāriņtiesa, pamatojoties uz to, ka māte nenodrošina bērnam pietiekami labus apstākļus, puisīti mātei atņēma. Sieviete ar to nesamierinājās un lēmumu pārsūdzēja. Lai gan rajona tiesa viņas prasību atzina par nepamatotu, pēcāk Administratīvās tiesas tiesnese Roze Paegle nostājās mātes pusē, jo neredzēja argumentus, kādēļ bērns nevarētu augt pie mātes. Bāriņtiesa šo lēmumu pārsūdzēja.

Bailēs no tā, ka vietējā bāriņtiesa viņas atvasi grib pārdot uz ārzemēm adopcijai, mātei bērnu paslēpusi un nevienam neizpauž tā atrašanās vietu. Uz šo tiesnesi kā pēdējo salmiņu cer arī Siguldas ģimene, kura jau vairāk nekā pusgadu cīnās par to, lai atgūtu savu meitu Alīnu. Tieši viņa aprīļa sākumā vērtēs vecāku prasību atgūt aprūpes tiesības. Līdzīgi kā mammai no Rīgas, arī ģimenes prasību rajona tiesa noraidīja. Tāpēc visas cerības ir tikai uz šo instanci.

Apgabaltiesas spriedumu un sīkāk ar lietas materiāliem var iepazīties šeit.

Izmisīga cīņa par bērnu – vai vecāki atgūs savu meitu?