25.01.2013 15:01

Nevalstiskās organizācijas aicina atdot meiteni ģimenei un parakstīties ikvienu (papildināta pēdējā rindkopa)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Trīs nevalstiskās organizācijas iestājas par to, lai astoņgadīgā Alīna atgrieztos mājās Siguldā. Par to parakstīties aicināti arī citi.

Vēstulē, kas adresēta Siguldas novada bāriņtiesas vadītājai Dainai Reizenbergai, Siguldas novada domes priekšsēdētājam Uģim Mitrevicam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājai Lailai Riekstai-Riekstiņai un Tiesībsargam Jurim Jansonam, organizācijas atgādina, ka nav pamata mazo Alīnu turēt bērnunamā, ja vecāku vardarbība nav pierādīta.

"Astoņus gadus vecā Alīna ir šķirta no ģimenes jau vairāk nekā pusgadu. Bērns ir pārcietis ekspertīzes, pārvešanas no krīzes centra uz bērnunamu, kā arī atšķirtību no vecākiem. Meitene Alojas novada bērnunamā ir sagaidījusi gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu. Viņa tur bija laikā, ka Jums visiem bija iespēja šos svētkus pavadīt ģimenes lokā. Mums, pieaugušajiem, ir pat grūti iedomāties, ko pašlaik pārdzīvo mazā meitenīte, kurai tikai labi ja vienu reizi nedēļā ir iespēja redzēt mammu, tēti un mazo māsiņu," raksta vēstules autori.

Ikviens, kurš domā tāpat un ir gatavs izteikt atbalstu tam, lai mazā Alīna atgriežas mājās, aicināts parakstīties zem nevalstisko organizāciju sagatavotās vēstules, sazinoties ar portālu "Apriņķis.lv", rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni 20219879.

Parakstīties piekritis arī vairāku komentāru par bērnu tiesībām autors Ivars Prūsis, bijušais Rīgas bērnu tiesību aizsardzības centra vadītājs Jānis Gulbis un aktīvists Valdis Maksimovs un Santa Ataudziņa.

Izmisīga cīņa par bērnu – vai vecāki atgūs savu meitu?