24.12.2012 17:29

Ziemassvētkos – nevis ķemmēt veikalus, bet raudzīties silītē

Autors  Raimonds Krasinskis, Ādažu militārās bāzes kapelāns
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemassvētkos – nevis ķemmēt veikalus, bet raudzīties silītē frunze.com.ua

Ziemassvētki ir Kristus dzimšanas svētki. Dievs sūta pasaulē savu dēlu Jēzu Kristu kā dāvanu mums, cilvēkiem, lai caur Viņu mēs tiktu glābti.

Un šo atpestīšanas vēsti caur nabaga ganiņiem pasaulei pasludina eņģelis, sakot: "Jums šodien Dāvida pilsētā ir piedzimis Pestītājs, kas ir Kristus Kungs!" Un tad visi debesu pulki pasludina Pestītāja pirmo vēstījumu: "Gods Dievam augstībā un miers virs zemes labas gribas cilvēkiem!"

Gadu no gada raugoties, cilvēki kaut kā vienmēr gada nogalēs bieži vien paliek citādāki, pat nervozāki, sadraudzējas ar steigsmi. Gada nogalēs steidzamies nokārtot savus mantiskos parādus, kredītus, rēķinus, steidzamies trakojoši ķemmēt veikalus, steidzamies gatavoties dažādiem tusiņiem un citiem galvu reibinošiem pasākumiem un tajos arī ieplūstam kā nekontrolējams virpulis nezināmā atvarā.

Bet Ziemassvētki taču ir Mīlestības svētki, kad pasaulē ienāca pati Mīlestība, kas mūs glābj no šīs steigas un grēka varas. Mazais bērns Jēzus pievelk mūs un mūsu sirdi. Atradīsim laiku, lai noliktu malā šo steigu un apstāsimies jaundzimušā bērna Jēzus priekšā. Draudžu dievnamos raudzīsimies Betlēmes silītē, ko bērns Jēzus mums ir atnesis un dāvājis – Mieru, ne tādu, ko pasaule dod, bet ko pats Dievs dod, – Ticības, Cerības un Mīlestības piepildītu miera dzīvi. Lai Ziemassvētku miers un prieks ienāk katrā mājā un sirdī!