10.12.2012 11:11

Tu esi tā vērts, lai tevi gaidītu!

Autors  Kaspars Ozoliņš, www.istamilestibagaida.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Dažreiz, dzirdot ideju par gaidīšanu ar seksuālām attiecībām līdz kāzām, jaunieši domā – diez vai ir kāds, kas mani gaidīs. Tādu cilvēku taču nav!

"Īsta Mīlestība Gaida" iedrošina ticēt un sapņot, jo neīstais tevi negaidīs, bet īstais – noteikti gaidīs. Turklāt tas ir labs veids, kā pārbaudīt, vai puisim tu patiešām esi svarīga. Reiz kāda meitene teica – pat ja tu nedomā gaidīt līdz kāzām, pasaki puisim, ka seksa nebūs. Ja viņš nākamajā dienā tev piezvanīs, zini – tu viņam neesi tikai kārtējā.

"Tieši vakar gāju pa ielu un nokaunējos par sevi, jo es nekad neesmu bijusi attiecībās un man likās, ka neviens puisis negribēs gaidīt, jo mūsdienās viss ir ļoti tendēts uz seksu, bet es tā negribu dzīvot. Un man vienkārši draudzene atsūtīja saiti uz šo mājaslapu – www.istamilestibagaida.lv, un es sajutos laimīga, jo tagad zinu, ka neesmu vienīgā, kas grib mīlēt vispirms." Krista (18)

Augstpapēžu kurpes vai kedas?

Katram no mums ir paredzēta sava otrā pusīte. Tici, pasaulē ir puisis, kam tu būsi pati skaistākā, gudrākā un jautrākā. Tu klasē neesi populāra – super! Tu esi ļoti populāra – super! Abos gadījumos tu nevari draudzēties vai pārgulēt ar visiem puišiem. Tev ir jāsagaida tava unikālā otrā pusīte, un abi kopā jūs būsiet unikāla ģimene ar unikāliem bērniem! Ja tev patīk augstpapēžu kurpes – labi! Ja tev patīk kedas – arī labi! Nav smuko un nesmuko. Esi kāda esi! Nav tā, ka "skaistās" un populārās meitenes apprecas un nešķiras!

Svarīgi apzināties, ka pasaulē nav otra tāda cilvēka, kāds esi tu. Nenovērtē sevi pārāk zemu. Jo augstāka būs tava pašapziņa (šeit nav domāta lepnība vai augstprātība), jo lielāka iespēja, ka arī apkārtējie tevi tā uztvers, cienīs un novērtēs tavus principus. Dievs tevi ir radījis unikālu! Puisis, kas meklēs nopietnas attiecības, neskatīsies uz vieglprātīgu meiteni. Tu gribi patikt visiem vai vienam – īstajam?

Ko es labāku atradīšu?

Apprecēšanās un kāzu nakts nedrīkst būt pašmērķis. Izbaudi savus pusaudža gadus, iepazīsties, aizej uz randiņu, uzsāc romantiskas attiecības, ja vēlies, un ļauj, lai viss notiek dabiski. Protams, nelaužot savu solījumu gaidīt ar seksuālām attiecībām līdz kāzām. Solījums dos tev brīvību veidot attiecības, un, ja arī nesanāks, nebūs jātiek galā ar depresiju un tukšumu, kas parasti notiek attiecībās, kurās ir sekss, bet kuras vēlāk izjūk.

Kādā no ĪMG rakstiem jau minējām, ka sekss nav tikai fizisks kontakts. Tā laikā divi cilvēki tiek "salīmēti" un viņu smadzenēs tiek ierakstīts – "mans" vai "mana", to paveic viela oksitocīns, kas izdalās dzimumakta laikā. Dažreiz mēs tik ļoti ilgojamies būt attiecībās, ka esam gatavi draudzēties ar kādu, kas nemaz tik ļoti nepatīk. Nereti puisis un meitene apprecas ar domu: ko es labāku atradīšu?

Diemžēl attiecības, kurās nav bijusi atklātība no sākuma, bieži vien izjūk. Tev nevajag atrast labāku un pašai nevajag būt labākajai. Tev vajag atrast īsto, un galvenais – būt tai īstajai. Savam īstajam tu būsi pati labākā un skaistākā, bet jebkuram citam puisim tu būsi par garu, īsu, resnu, pļāpīgu, koķetīgu, apnicīgu utt. Nebaidies būt tu pati! Netēlo to, kas tu neesi, tad arī tava otra puse tevi pamanīs.

Vīrietis ir solījums

Puisi un vīrieti raksturo nevis mašīna vai maka biezums, bet gan solījums. Puisis nevēlas dot šādu solījumu, ja viņam ir kaut nelielas šaubas. Negribas izgāzties visu priekšā, ja ir iespēja lauzt solījumu (šķirties). Vīrs un vārds! Pārbaudi to, pajautājot skolā puišiem, ar cik meitenēm viņi vēlētos pārgulēt un ar cik meitenēm viņi domā apprecēties. Nopietni atbildot, visi teiks, ka plāno precēties tikai vienu reizi. Tāpēc tev ir izvēle, vai tu būsi viena no meitenēm, ar kuru draudzēsies, pārgulēs un tad jau redzēs, kā sanāks, vai arī tu būsi tā vienīgā, ar kuru pēc draudzības apprecēsies. Interesanti ir arī tas, ka puisis var seksuāli atvērties gandrīz vienmēr, ieraugot kailu meiteni.

Savukārt, lai meitene seksuāli atvērtos pilnībā, viņai ir jāatbild uz simtiem jautājumu. Vai viņš mani mīl? Vai esmu viņam vienīgā? Vai viņš mani nepametīs? u. c. Vispilnīgāk uz šiem jautājumiem var atbildēt pie altāra. Meitenei ir vajadzīga apziņa, ka viņa ir drošībā. Tāpēc bieži vien meitenēm vairāk gribas apprecēties nekā puišiem. Viņas vēlas drošību, bet puisim ir bail lauzt solījumu, tāpēc labāk nesolīt, bet dzīvot tāpat kopā. Tā, protams, var, bet šādā gadījumā pie pirmajām grūtībām sakravājam čemodānus un ejam katrs uz savu pusi...

Mīts: "Pārgulēšu un būšu kruts"

Nesen kinoteātros varēja noskatīties filmu "Sliktā skolotāja". Kvalitatīva filma, bet tās doma maldinoša – ja tu pārgulēsi, kļūsi populārs. Tā nu gan nav! Neviens ar tevi nedraudzējas, tāpēc, ka tu guli, pīpē vai tieši otrādi – to nedari. Savā ikdienā esam kopā ar tiem, ar ko mums kopā ir labi. Ja kāds ar tevi draudzējas tikai kādu lietu dēļ, ir jautājums – vai draudzība ir patiesa?

Dažreiz jaunieši nodarbojas ar seksu, domādami, ka tādā veidā cels savu vērtību citu acīs. Viņi to dara vientulības, draugu iespaida vai pat vecāku ietekmes dēļ.

"Man šķita, ka nevainība ir kaut kas tāds, no kā jātiek vaļā. Tāpēc pārgulēju ar kādu puisi. Tagad to nožēloju." Inga (17)

"Tētis man reiz teica – kas tu esi gejs, ka vēl neesi pārgulējis? Tāpēc arī to izdarīju kādā ballītē ar meiteni, kas man neko nenozīmēja." Kārlis (18)

Atceries – sekss neaizpildīs tukšumu un necels tavu vērtību citu acīs. Tas ir paredzēts kaut kam daudz lielākam un skaistākam – mīlestībai, kas paredzēta tikai jums diviem uz mūžu. Tu esi tā vērts, lai tevi gaidītu!