08.12.2012 13:30

Meitene: "Tagad visi vaino mani!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Tas, vai mazā Alīna redzēs skaisto Siguldas svētku egli, kuras rotāšanā roku pielicis pats domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, atkarīgs tikai no atbildīgajiem dienestiem. Tas, vai mazā Alīna redzēs skaisto Siguldas svētku egli, kuras rotāšanā roku pielicis pats domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, atkarīgs tikai no atbildīgajiem dienestiem. Alberts Linarts

Izmisusī mamma, Siguldas novada iedzīvotāja Žanna  P. dara visu, lai tikai atgūtu meitu. Kamēr tiesa vēl gatavo spriedumu tajā, cik pamatota ir bijusi meitenes atņemšana ģimenei, mamma ķērusies pie pēdējā salmiņa. Viņa cer, ka, nofilmējot sarunu ar meitu Alojas bāreņu namā, tai izdosies pierādīt, ka ģimenei jābūt kopā.

Arī šajā video meitene mammai atklāj, ka drīz dosies mājās. To, vai pieaugušie atkal Alīnai melojuši, rādīs laiks. Bērnu tiesību likums nosaka, ka no ģimenes izņemtajam bērnam ir tiesības zināt, cik ilgi viņš būs šķirts no vecākiem, taču, šķiet, meitenes atņēmēji to interpretē pēc savas patikas. Bērnam atkal tiek teikts, ka viņa drīz atkal būs pie tēta, mammas un māsiņas.


"Man teica – kad tu izkārtosi dokumentus, iedosi sociālajai darbiniecei un tad man būs pakaļ," saka meitene, un uz mammas jautājumu, kas brauks pakaļ, Anna nosaka, ka "viņi", šajā gadījumā ar to, visticamāk, saprotot vai nu Siguldas bāriņtiesas, vai sociālā dienesta darbiniekus. Tas sarunas laikā precizēts netiek.

"Viņi atbrauks, mani paņems un tad mēs brauksim uz Siguldu, un tad es būšu mājās, dzīvoklī," mammai stāsta no ģimenes atņemtā meitene. Ja mamma neizkārtošot, tad meitenei būšot vēl ilgāk jāpadzīvo bāreņu namā Alojas novadā. Uz to mamma Žanna P. atbild, ka visu darot, lai tikai meitu atgūtu.

Kad mamma saka, ka meitai sveiciens no kaimiņu puikas Sergeja, meitene dusmīgi atbild, ka viņa dēļ esot šeit. Meitene to esot teikusi arī psihologam. Savukārt mamma vēlējās noskaidrot, ko šis kaimiņu puika ir nodarījis pāri viņas meitai. "Tagad visi vaino mani!" tā Alīna.