01.11.2012 16:32

Betona bērniņu ceļojums sāksies Tukumā, turpināsies Spānijā

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Betona bērniņu ceļojums sāksies Tukumā, turpināsies Spānijā Krišjānis Grantiņš

Kampaņas "Par dzīvību" instalāciju, ko veido 27 mazu bērnu skulptūriņas, izteikuši vēlmi uzņemt gan vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotāji, gan ārzemnieki.

Katrai skulptūrai blakus ir plāksne ar patiesu stāstu, kāpēc šim mazulim nebija lemts piedzimt. No 2. novembra instalācija būs skatāma Tukumā, vēlāk ceļos uz Spāniju.

Kampaņas "Par dzīvību" koordinatore Jana Babre-Laime pastāstīja, ka 2. novembrī instalāciju atklās pilsētas centrālajā laukumā Tukumā, kur klātesošos uzrunās arī kampaņas idejas autors Jānis Pļaviņš un akcijas patronese, sešu bērnu māmiņa Una Gavare. Tukumā no betona veidotās bērnu skulptūriņas varēs apskatīt līdz 16. novembrim. Vēlmi šo instalāciju redzēt savā pilsētā ir izteikuši arī Liepājas, Ventspils un Aizkraukles iedzīvotāji.

"Veids, kāda kampaņa "Par dzīvību" uzrunā cilvēkus, pārsteidzis arī ārzemniekus," turpina J. Babre-Laime. "Publikācijas par kampaņas pasākumiem bija lasāmas arī Francijas un Spānijas presē. Tajās teikts, ka šis ir vēl neredzēts un nedzirdēts veids, kā aicināt cilvēkus aizdomāties par to, kas aborts ir patiesībā. Patlaban notiek aktīvs darbs, lai nokārtotu vajadzīgās formalitātes instalācijas ceļojumam uz Spāniju, kurp ir uzaicināta viesoties arī instalācijas idejas autore māksliniece datorgrafiķe Ieva Riekstiņa."

Interesi par instalāciju izrādījusi arī Krievija. Mūsu austrumu kaimiņiem bija pārsteigums, ka pret abortiem var vērsties ne tikai ar aizliegumiem vai sodiem, bet emocionāli uzrunājot cilvēkus un liekot viņiem aizdomāties par attieksmi pret dzīvību ļoti personiski.