18.10.2012 09:24

Ģimene Alojā apciemo atņemto meitu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mamma, tētis un mazā māsiņa devās uz Aloju, lai satiktu no ģimenes izņemto Annu. Mamma, tētis un mazā māsiņa devās uz Aloju, lai satiktu no ģimenes izņemto Annu. Krišjānis Grantiņš

Siguldiete Alīna, kurai nākamajā nedēļā paliks astoņi gadi, pēc vairāku mēnešu šķirtības, beidzot satika tēti un māsiņu.

Alīna, kura teju vai mēnesi uzturas bērnunamā "Zīles" Alojas novadā, jūtas labi, sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" stāsta viņas mamma Žanna. "Meita ir pilnīgi citādāka, viņa nesūdzas, ka grūti, bet smaida un saka, ka viss ir kārtībā," tā mamma.


Meitene, kura no ģimenes tika izņemta jūlijā, tikai šīs nedēļas sākumā satika savu tēti Alekseju un māsiņu. Tas esot bijis ļoti emocionāli, apraudājušies visi, jo tā bijusi pirmā reize, kad ģimene atkal satikusies. Par to, kad Alīna atkal varētu atgriezties Siguldā pie ģimenes, nav skaidrs.

"Pēc tikšanās man ir iestājies miers, ka ar meitu viss ir labi. Viņa man teica, ka ejot skolā, un bērnunama vadītāja atklāja, ka Alīnai mācības nekādas problēmas nesagādā, kā man teica Siguldas sociālajā dienestā. Nekāda speciālā skola nebūs vajadzīga," zina teikt mamma, kura pirms nedēļas pārdzīvoja, ka, iespējams, viņas meitai būs atvieglotā programma, kā tiem bērniem, kuriem ir problēmas skolā apgūt vielu.