26.09.2012 11:11

Evita Zālīte: "Daudziem vajadzīgs atbalsts, lai piedzīvotu to brīnumu, kāds ir bērns"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Uzskatu, ka aborts ir milzīga sacelšanās pret Dievu, kas diviem cilvēkiem var izkropļot visu dzīvi, jo viņi var zaudēt iespēju kļūt par vecākiem," pārdomās dalās operdziedātāja Evita Zālīte. "Uzskatu, ka aborts ir milzīga sacelšanās pret Dievu, kas diviem cilvēkiem var izkropļot visu dzīvi, jo viņi var zaudēt iespēju kļūt par vecākiem," pārdomās dalās operdziedātāja Evita Zālīte. publicitātes attēls

Vairāki populāri cilvēki filmējušies ļoti personīgos videoklipos, kurus var aplūkot interneta vietnē www.pardzivibu.lv. Portāls "Apriņķis.lv" jautāja, kas viņus pamudināja to darīt.

TV raidījumu vadītāja Anna Rozīte: "Man ir maza meitiņa, tāpēc kampaņu "Par dzīvību" uztvēru arī ļoti personīgi. Pati nesen esmu gājusi cauri bērniņa gaidīšanas laikam, un man ir grūti iedomāties, kā var pavērsties pret savu bērnu. Taču arī tad, ja es nebūtu māmiņa, es noteikti būtu piekritusi piedalīties šajā video klipā. Man ļoti simpatizē, ka šī akcija nav agresīva, bet piedāvā informāciju. Katram cilvēkam ir dota iespēja uzzināt un katram ir tiesības izdarīt savu izvēli un iet savu ceļu. Ja kaut vienam bērniņam šī kampaņa būs palīdzējusi ienākt pasaulē, arī tad to būs bijis vērts rīkot."

Kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis: "Iesaistīšanās videoklipa "Par dzīvību" tapšanā, pamudināja pateikt paldies vecākiem par to, ka viņi man deva iespēju būt un darīt to, ko mana sirds saka un jūt. Katra dzīvība ir dāvana, un tā ir svēta. Esmu pārliecināts, ka, ja reiz uz šīs pasaules kaut kas ir, tas nav tāpat vien, tam noteikti ir kāds nolūks."

TV raidījumu vadītāja un producente Elīna Doļģe: "Mani uzrunāja tas, ka kampaņa ir par, nevis pret. Man patīk attieksme ar kādu tā veidota – nevis būt soģiem un pateikt ko drīkst un ko ne, bet rosināt aizdomāties. Akcijas rīkotāji ir parūpējušies par informāciju, kas ir jāzina katrai sievietei un vīrietim. Man ļoti patīk arī doma pateikt paldies vecākiem, jo, lai kā kuram dzīvē ir gājis, par to vien, ka mēs esam, mēs mammas un tēta priekšā varam noliekt galvu."

Operdziedātāja Evita Zālīte: "Aborts ir mūžam aktuāla tēma, jo tas bija, ir un būs. Tas ir mūžsenais jautājums sievietei, kura nejūtas droša par sevi, par ieņemto bērnu un kurai nav stipras aizmugures. Cilvēkiem, kuri šaubās, ir vajadzīgs atbalsts, lai viņus iedrošinātu spert soli nezināmajā un lai piedzīvotu to brīnumu, kāds ir bērns. Uzskatu, ka aborts ir milzīga sacelšanās pret Dievu, kas diviem cilvēkiem var izkropļot visu dzīvi, jo viņi var zaudēt iespēju kļūt par vecākiem. Taču, pat ja šis neatgriezeniskais solis ir sperts un cilvēki nevar sev piedot, viņiem ir jāzina, ka arī viņus mīl un ka viņiem ir iespēja darīt labas lietas. Piemēram, izaudzināt pamestu bērniņu, jo ir sievietes, kurām ir pietrūcis drosmes sacelties pret Dievu, bet ir pieticis spēka iznēsāt bērniņu un laist viņu pasaulē."

Mūziķis Goran Gora: "Šī kampaņa mani uzrunāja ar aicinājumu iestāties par dzīvību un humānu attieksmi pret to. Arī par pienākumu un atbildību. Man rūp, ka cilvēki runā par cilvēciskām vērtībām, un jautājums par dzīvību ir īpašs. Manā skatījumā šī ir globāla un ļoti dziļa tēma."

Video apskatāmi ŠEIT