13.09.2012 10:22

Ģimeni vētīs tiesu eksperts, viņi nolīguši advokātu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģimene: Žanna, Aleksejs un mazā Elīna. Ģimene: Žanna, Aleksejs un mazā Elīna. Krišjānis Grantiņš

Esot Valmieras krīzes centrā, mazā Alīna, visticamāk, nemaz nezina, ko nākas pārdzīvot viņas vecākiem, cīnoties par to, lai meita atgrieztos mājās.

Kā sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda mamma Žanna Pilsētniece, ģimene esot nolīgusi advokātu, pēc tam, kad uzzinājusi, ka viņa it kā sniegusi tiesībsargājošajām iestādēm liecību, kurā vaļsirdīgi atzīstas, ka patiešām savu vecāko meitu  tandēmā ar vīru regulāri sit.


"Es uzrakstīju iesniegumu gan prokuratūrai, gan Siguldas domei par to, ka nekad neesmu situsi savu meitu, par ko, pēc it kā manām liecībām, ierosināts kriminālprocess. Es tādu liecību nekad neesmu sniegusi! Pat vairāk, es pat nezināju, ka šādi dokumenti ir!" sašutumu neslēpj Žanna.

Mazās meitenes mamma atklāj, ka oficiālās iestādes paņēmušas viņas dokumentus, tostarp viņas it kā sniegto liecību, tādēļ ģimene nolīgusi advokātu, lai tas izprasa visus oficiālos dokumentus, lai ģimene zinātu, kā rīkoties tālāk.

Tāpat sieviete vērsusies vietējā prokuratūrā, lai noskaidrotu šīs liecības sarakstītāju. "Es pieņemu, ka tas ir kāds no sociālā dienesta cilvēkiem, pie kuriem meklēju palīdzību nākamajā dienā, kad Alīnu izņēma no mūsu ģimenes. Es gribu, lai man publiski atvainojas, jo šādas liecības es nekad mūžā neesmu sniegusi un nemaz netaisos to darīt! Tas ir pilnīgs murgs! Arī par šo gadījumu gribu ziņot KNAB, lai viņi redz, kas te Siguldā notiek!" tā Žanna.

Viņa atklāj, ka vienīgais, ko vecāki publiski esot pauduši, ka nevēloties, lai Alīna pret mātes un tēva gribu iet pie kaimiņos dzīvojošā draudzes "Žēlastības upe" biedra.

"Jā, mēs atzinām, ka negribam, lai viņa tur iet, taču kāpēc dokumentos parādās tas, ka mēs bērnu sitam? Vai šajā gadījumā sanāk tā, ka aizliegums ir vērtējams kā vardarbība? Taču uzskatu, ka mums ar vīru kā vecākiem ir tiesības nevēlēties, lai bērns iet tur, kur mēs negribam, lai iet. Ja kāds uzskata, ka ar šo aizliegumu mēs kļūstam uzreiz par varmākām, nu atvainojiet tad!" tā Žanna.

Viņa ironizē, ka šādi atbildīgās institūcijas, iespējams, cerot, ka Žanna un viņas vīrs tagad mājās sāks kašķēties par to, ko viens otram nav atklājuši, lai pēc tam teiktu, ka bērniem tiek radīta nelabvēlīga vide. "Nu nebūs tā. Mēs ar vīru ļoti labi zinām, kā viss ir patiesībā," sašutumu neslēpj mamma.

Tā kā  ģimenei nav, ko slēpt, viņi paši apmeklējuši eksperti, kura arī sniegs atzinumu pēc tam, kad būs izvērtējusi mikroklimatu šajā ģimenē. "Vakar visu dienu strādājām kopā. Vispirms viņa savāks liecības un tad arī sniegs savu atzinumu par visu notiekošo. Taču pēc viņas pirmajiem ieskatiem, novērojot jaunākās meitas uzvedību, eksperte man vakar teica, ka neesot nekādas pazīmes par vardarbību. Mēs neesam nedz varmākas, nedz kaut kāda bomžu ģimene, un ceru, ka viņa savā ekspertīzē to arī konstatēs." Žanna stāsta, ka pašlaik sadarbojoties ar juridisko psiholoģi Veroniku Semenkovu.