04.07.2018 15:36

Carnikavā bērniem būs iespēja satikt bērnu grāmatu autorus un radīt pašiem savus stāstus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā bērniem būs iespēja satikt bērnu grāmatu autorus un radīt pašiem savus stāstus pixabay.com

9., 11. un 13. jūlijā ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu Carnikavas pamatskolā un parkā norisināsies izzinošas radošās nodarbības skolas vecuma bērniem, kad interesantā veidā varēs iepazīties ar latviešu bērnu grāmatu autoriem un viņu darbiem.

Projekta "Rakstnieks parkā" mērķis ir piedāvāt bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem un viņu ģimenēm interesantā veidā iepazīt latviešu bērnu grāmatu autorus un viņu darbus un raisīt kopā būšanas prieku ar lasīšanu, informē Carnikavas novada pašvaldībā.

Katrā dienā pirmā dienas puse tiks veltīta mākslinieciskajai pašizpausmei, zīmējot, gleznojot un citādi radoši izpaužoties kopā ar mākslinieci Imu Mauriņu, savukārt pēc siltām pusdienām plānota jaunāko mūsdienu bērnu grāmatu un to autoru iepazīšana un radoša darbošanās kopā ar grāmatu ilustratoriem.

No plkst. 15.00 līdz 18.30 notiks tikšanās ar kādu rakstnieku un grāmatu lasīšana: 9. jūlijā būs iespēja tikties ar grāmatu "Diegu burti" un "Lupatiņi" autori Inesi Zanderi, 11. jūlijā gaidāma saruna ar Luīzi Pastori, kura ir pazīstama ar darbu sēriju "Mākslas detektīvi", bet 13. jūlijā viesosies komiksu mākslinieks Mārtiņš Zutis, vēsta pašvaldībā.

Kopā ar autoriem tiks lasīti viņu darbi un pārrunāts, kā rodas dzeja un stāsti, bet pēcpusdienās bērniem būs iespēja pašiem radīt stāstus un ilustrācijas savām nākotnes grāmatām. Pasākuma daļu ar rakstniekiem vadīs novadniece Sanita Reinsone, grāmatas "Kus mul patarei!" autore.

Pieteikšanās nodarbībām ar mākslinieci notiek līdz 7. jūlijam, aizpildot pieteikuma formu mājaslapā www.nakotnes-iela.lv un samaksājot dalības maksu 10 eiro par dienu (iekļautas siltas pusdienas), norāda pašvaldības pārstāvji.