03.07.2018 18:21

Dziesmu svētku laikā daudzbērnu ģimenes reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziesmu svētku laikā daudzbērnu ģimenes reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas Autotransporta direkcija

Par godu Latvijas valsts simtgadei daudzbērnu ģimenes varēs bez maksas braukt reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, lai apmeklētu XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku ietvaros rīkotos pasākumus no 2018. gada 5. līdz 9. jūlijam.

Ikdienā daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālajā sabiedriskajā transportā, ir tiesīgas saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas un 20% apmērā no abonementa biļetes cenas. Tomēr otrdien, 3. jūlijā, valdība lēma, ka XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku norises laikā daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot "3+ ģimenes karti" un pasi, ID karti vai skolēna apliecību (ja bērna vecums nepārsniedz 15 gadus), varēs izmantot braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā, braucot visos 1060 reģionālajos autobusu un 11 vilcienu maršrutos, informē VSIA "Autotransporta direkcija" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Biļeti ar atlaidi 100% apmērā var iegādāties autoostu vai staciju biļešu kasēs, pie autobusa vadītāja vai vilciena konduktora, kā arī internetā. "3+ ģimenes kartei" un personu apliecinošam dokumentam vai skolēnu apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī visa brauciena laikā, norāda "Autotransporta direkcijas" pārstāve.

Papildu informācija par pastāvīgajām atlaidēm, kas pienākas daudzbērnu ģimenēm reģionālajā sabiedriskajā transportā, pieejama šeit.