28.06.2018 12:36

DP: Dziesmu un deju svētkus atsevišķas personas vai to grupas varētu mēģināt izmanot popularitātes gūšanai, tostarp gaidāmo vēlēšanu kontekstā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
DP: Dziesmu un deju svētkus atsevišķas personas vai to grupas varētu mēģināt izmanot popularitātes gūšanai, tostarp gaidāmo vēlēšanu kontekstā Latvijas Nacionālā kultūras centra arhīvs

Atsevišķas personas vai personu grupas varētu vēlēties izmantot gaidāmo XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku norisi kā platformu individuālas atpazīstamības un popularitātes gūšanai, tajā skaitā saistībā ar rudenī gaidāmajām 13. Saeimas vēlēšanām, secinājusi Drošības policija (DP).

Kā aģentūra LETA noskaidroja DP, dienesta rīcībā nav informācijas par konkrētām provokācijām saistībā ar gaidāmo Dziesmu un deju svētku norisi. Terorisma draudu līmenis Latvijā patlaban ir zems, un dienesta rīcībā esošā informācija neliecina par nepieciešamību šo līmeni pašlaik paaugstināt.

Vienlaikus, līdzīgi kā citu masu pulcēšanās pasākumu laikā, arī saistībā ar šo svētku norisi ir identificējami atsevišķi riski, par kuriem DP ir informējusi arī svētku organizēšanā un drošības nodrošināšanā iesaistītās institūcijas un dienestus. DP identificētie riski galvenokārt saistīti ar atsevišķu personu vai personu apvienību iespējamu vēlmi izmantot gaidāmos svētkus kā platformu individuālas atpazīstamības un popularitātes gūšanai, tajā skaitā saistībā ar rudenī gaidāmajām 13. Saeimas vēlēšanām.

Tāpat nav iespējams izslēgt Krievijas informatīvās ietekmes pasākumus pret Latviju. DP uzsvēra, ka Latvijas valsts, Latvijas simtgades un ar to saistīto notikumu diskreditācija ir bijis viens no sistemātiski lietotajiem virzieniem Krievijas izmantoto informācijas resursu izplatītajā propagandā.

DP atbilstoši kompetencei ir sniegusi konkrētas rekomendācijas svētku norises drošības nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām un dienestiem identificēto risku mazināšanai.

XXVI Vispārējie latviešu dziesmu svētki un XVI deju svētki sāksies šonedēļ, 30. jūnijā, un turpināsies līdz 8. jūlijam.