12.06.2018 11:35

Siguldā gaidāms aktīvās atpūtas un jaunrades festivāls "Raiņa parka svētki"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā gaidāms aktīvās atpūtas un jaunrades festivāls "Raiņa parka svētki" A. Jenerts

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šogad 16. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 18.00 Siguldā notiks "Raiņa parka svētki", kuru apmeklētājiem būs iespēja piedalīties izglītojošās un aizraujošās aktivitātēs, sacensībās un konkursos.

Sestdienas rīts Raiņa parkā sāksies plkst. 9.00 ar jogas pasniedzējas un mandalu pētnieces Dainas Liepiņas vadīto jogas nodarbību, kurā ikviens aicināts atbrīvot ķermeni, prātu un domas, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Plkst. 10.00 notiks strītbola turnīrs "Siguldas Raiņa parka svētku ielas bumba 2018", bet no plkst. 11.00 sāksies Siguldas novada Atvērtais tenisa turnīrs. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties LGK atrakcijās, vērot skeitborda sacensības, izmēģināt dažādus ekstrēmos sporta veidus un piedalīties aizraujošās aktivitātēs.

Raiņa parka svētku laikā norisināsies "Vans Latvijas Skeitborda līgas" 2. posma sacensības skeitbordā, tajās aicināti piedalīties gan iesācēji, gan amatieri un profesionāļi, norāda pašvaldībā.

Raiņa parka svētku laikā no plkst. 11.00 Siguldas novada pašvaldības policijas, Valsts policijas inspektori un Latvijas Republikas Zemessardzes 27. kājinieku bataljona pārstāvji stāstīs par savu darbu un aicinās jauniešus vasaru pavadīt droši.

Sadarbībā ar Transporta un sakaru institūta Dronu skolu apmeklētāji varēs piedalīties robotu un dronu izgatavošanā, kā arī izmēģināt dronu tālvadību. Savukārt Grila skola sniegs padomus, kā garšīgi pagatavot ēdienus uz grila.

Pasākuma laikā ekstrēmo sporta veidu cienītājiem būs iespēja piedalīties BMX, skrituļošanas sporta veidā "inline" un skūteru sacensībās. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs izmēģināt skimbordu – ūdens sporta veidu, kurā tiek izmantots dēlis, kas slīd pa ūdens virsmu un uz kura tiek izpildīti triki, kā arī slackline – balansēšanu uz platas lentas, kas nostiepta starp diviem kokiem, longbordus un balansbordus, vēsta pašvaldībā.