08.06.2018 12:50

LAMB aicina bērnu autosēdeklīšu problēmu risināt valstiskā līmenī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LAMB aicina bērnu autosēdeklīšu problēmu risināt valstiskā līmenī arhīvs

Latvijas Automoto biedrība (LAMB) aicina bērnu autosēdeklīšu problēmai pievērst pastiprinātu uzmanību arī valstiskā līmenī un iesaistītās puses domāt par sistemātiskiem risinājumiem, noslēdzot sociāli izglītojošo kampaņu "150&12 Mazulis drošībā!", atzīst tās organizatori.

"Fakts, ka 33% aptaujāto vecāku atzīst savu vieglprātību pret bērnu drošību automašīnā, vispār nelietojot bērnu sēdeklīšus vai darot to nepareizi, ir graujošs. Kampaņas ietvaros saņemtā atgriezeniskā saite un atsaucība no sabiedrības, kampaņas partneriem un citām organizācijām apliecina, ka tēma tiešām ir pietiekami sasāpējusi," norādījis LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Valsts policijas statistika liecina, ka šogad satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits ir pieaudzis un jau trīs bērni gājuši bojā. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atzinis, ka pērn šāda statistika bijusi visa gada garumā.

J. Zvirbulis: "Kampaņas laikā saņemtie indikatīvie signāli par nepilnībām bērnu pārvadāšanā ne vien personīgajos auto, bet arī sabiedriskajā transportā, taksometros, pašvaldību nodrošinātajos skolēnu autobusos un neatrisinātais autokrēsliņu pieejamības jautājums liecina par nepieciešamību rīkoties nekavējoties. Ar kampaņveidīgu informēšanu mēs katrs atsevišķi šo problēmu neatrisināsim. Jāņem vērā starptautiskā pieredze, jāsadarbojas valsts un privātajam sektoram, lai negatīvo statistiku steidzami uzlabotu."

LAMB un partneru informatīvā kampaņa "150&12 Mazulis drošībā!" norisinājās no 21. maija līdz 8. jūnijam. Dažādi kampaņas informatīvie materiāli izplatīti gan partneru filiālēs, gan sociālajos tīklos, kā arī nosūtīti dažādām organizācijām, kur uzturas bērnu vecāki.

Kampaņas nosaukumā izmantoti skaitļi 150 un 12, jo Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka autosēdeklītis vai paliktnis jāizmanto, līdz bērns sasniedz 150 centimetru augumu, kas vidēji notiek ap 12 gadu vecumu.