05.06.2018 10:05

Siguldā aicina uz rokdarbu dienu "Dari pats un māci citiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā aicina uz rokdarbu dienu "Dari pats un māci citiem" www.sigulda.lv

Sestdien, 9. jūnijā, plkst. 10.00 dienas centrā Siguldā, Rīgas ielā 1, notiks dāmu kluba "Madaras" organizētā rokdarbu diena "Dari pats un māci citiem". Pasākuma laikā paredzēta gan rokdarbnieču darināto tērpu demonstrēšana, gan rokdarbu meistarklase.

Ideja par šādu pasākumu radusies pirms 11 gadiem, un tas notiek tradicionāli Vispasaules adītāju dienā – jūnija otrajā sestdienā. Pasākuma nolūks ir dalīties pieredzē, rādīt, mācīt un apgūt jaunas prasmes rokdarbos: adīšanā, tamborēšanā, kokapstrādē, rotaslietu izgatavošanā, filcēšanā, aušanā (prievītes, grāmatzīmes), zīda apgleznošanā un citos rokdarbu veidos, kā arī sniegt iespēju realizēt savus izstrādājumus, informē Siguldas novada pašvaldības Dienas centra vadītāja Ilona Eļēna.

"Rokdarbu diena ir tā reize, kad pārliecināties, ka adīšanas, tamborēšanas un šūšanas prasmes ir nezūdoša vērtība arī mūsdienās. Pacietība, izdoma, sarežģīti raksti un dažādās efektdzijas ļauj interesanti pavadīt savu brīvo laiku un iekļauties mainīgajā modes pasaulē," stāsta I. Eļēna.