15.05.2018 09:44

Izlietoto bateriju savākšanas akcijā Mārupes pamatskolas skolēni pārspēj biroja darbiniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izlietoto bateriju savākšanas akcijā Mārupes pamatskolas skolēni pārspēj biroja darbiniekus pixabay.com

Noslēgusies izlietoto bateriju savākšanas akcija "Uzlādē dabas baterijas". Lai gan tās mērķauditorija bija uzņēmumi, kuri nereti baterijas lieto sevišķi lielos apjomos, Mārupes pamatskolas audzēkņi šajā kampaņā pārspēja biroja darbiniekus, savācot visvairāk izlietoto bateriju.

Akcijā varēja piedalīties jebkurš uzņēmums un iestāde, kas laika posmā no 19. septembra līdz 30. aprīlim nodotu vismaz vienu piepildītu bateriju spainīti. Mārupes pamatskolas audzēkņi izrādījās visaktīvākie, piepildot septiņus izlietoto bateriju spainīšus "Zaļo plusu punkts", informē Mārupes novada pašvaldībā.

Kopumā, apliecinot savas rūpes par apkārtējo vidi, akcijā piedalījās 92 uzņēmumi, bet konkursam kvalificējās un nepieciešamo bateriju apjomu – vismaz vienu pilnu bateriju spainīti – piepildīja 28 dalībnieki, kopā pārstrādei nododot 53 spainīšus jeb 320 kg bateriju.

"Baterijas satur videi un cilvēku veselībai bīstamas vielas, tāpēc tās ir atbilstoši jāuzglabā un pēc izlietošanas jāutilizē. Iedomājieties, ja zemē nometam kaut vienu pirkstiņbateriju, tā rada augsnes piesārņojumu kvadrātmetra platībā, kas saglabājas gandrīz gadsimtu. Esam gandarīti, ka sevišķi pamatskolas audzēkņi tik aktīvi iesaistījās kampaņā, tas nozīmē, ka mūsu nākotne ir drošās rokās," atklāj AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis.

Kā pateicību par ieguldīto darbu akcijas uzvarētājs saņēma ne tikai 200 eiro vērtu dāvanu karti no atpūtas parka "Rāmkalni", bet spēra soli pretī tīrākai un sakoptākai Latvijai. Savukārt 12 aktīvākie akcijas dalībnieki uzņēmumi saņēma veicināšanas balvas, skaidro pašvaldības pārstāvji.

"Izlietoto bateriju vākšanas akcijā "Uzlādē dabas baterijas" SIA "Daiļrade ekspo" kā uzņēmums, kas iesaista savus sadarbības partnerus un klientus, piedalījās pirmo reizi. Esam gandarīti par atsaucību un sasniegto akcijas rezultātu. Sakām paldies ikvienam uzņēmumam un iestādei, kuri iesaistījās izlietoto bateriju vākšanā! Kaut gan akcija ir noslēgusies, arī turpmāk uzņēmumā SIA "Daiļrade ekspo" varat pieteikt īpašo bezmaksas spainīti un nodot izlietotās baterijas. Tādā veidā tās nonāks drošās rokās un tiks pārstrādātas," norāda SIA "Daiļrade ekspo" mārketinga vadītāja Inese Kalvele.

Akcija norisinājās no 2017. gada 19. septembra līdz 2018. gada 30. aprīlim. To organizēja AS "Latvijas Zaļais punkts" un SIA "Daiļrade ekspo", savukārt atbalstīja atpūtas parks "Rāmkalni", vēsta pašvaldībā.