03.05.2018 15:43

Baltā galdauta svētku pasākumi Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltā galdauta svētku pasākumi Pierīgas novados Latvijas valsts simtgades birojs

3. un 4. maijā visā Pierīgā ar daudzveidīgiem sirsnīgiem pasākumiem atzīmēs Baltā galdauta svētkus. Katrs novads svinībām izvēlējies kaut ko savu – koncertus, mākslas pasākumus, gastronomijas konkursus, zibakcijas, diskusijas –, taču visus vieno gaišas domas un kopā būšanas prieks.

Garkalnes Sabiedriskajā centrā Baltā galdauta svētki sāksies 3. maijā plkst. 17.00. Paredzēta tikšanās ar Neatkarības deklarācijas kluba biedru Normundu Beļski, kā arī Augstākās tiesas veidotās filmas "Senatori" noskatīšanās. Tas ir dokumentāls stāsts par trīsdesmit Latvijas senatoriem, kas lika pamatus Latvijas tiesu sistēmai.

Babītes novada Kultūrizglītības centrā Piņķos Baltā galdauta svētku pasākumi sāksies 3. maijā plkst. 18.00 ar diskusiju "Babītes novads laika posmā no 1990. līdz 2018. gadam "Ģimenei. Videi. Izaugsmei"". Plkst. 19.15 sarunas turpināsies pie tējas, bet 20.00 Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts Ievas Akurateres koncerts, kurā piedalīsies arī Leons Sējāns (ģitāra) un Matīss Akuraters (perkusijas). Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem. 

Saulkrastos valsts svētkus atzīmēs divas dienas. 3. maijā plkst. 22.00 Saules laukumā startēs Patriotiskais nakts brauciens pa novada teritoriju un zibakcija "Latvijas karogs". Brauciena finišs paredzēts ap plkst. 23.00 Saulkrastu estrādē, kur viesosies šova "X-faktors" uzvarētājs Arturs Gruzdiņš. Savukārt 4.maijā no plkst. 11.00 Saulkrastu estrādē visi aicināti uz brokastīm pie balti klātiem galdiem. Muzicēs "Mirage Jazz Orchestra" un Vineta Elksne, darbosies radošās darbnīcas un bufete.

Ādažos Baltā galdauta svētku atklāšana 4. maijā paredzēta plkst. 12.00 pie Ādažu kultūras centra. Pasākuma gaitā paredzēta arī novada labāko, čaklāko un sirsnīgāko novadnieku godināšana. Šogad Baltā galdauta svētkus kuplinās Ādažu amatiermākslas kolektīvi – divi dziedošie autobusi ar svētku dalībniekiem apmeklēs septiņas vietas novadā: Kadagu, Podniekus, Garkalni, Alderus, Baltezeru, Stapriņus un uzstāsies novada centrā – Ādažos.

Baldonē, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, 4. maijā notiks svētkiem veltīts pasākums "Latvija skan, garšo, smaržo Baldonē". Sākums plkst. 14.00 laukumā pie domes, kur savus darbus "Mans stāsts Latvijai" lasīs Baldones bērni un jaunieši. Plkst. 15.00 novada iedzīvotājiem būs iespējams degustēt Baldones saimnieču pašceptos pīrāgus, savukārt Roberto Meloni sniegs savu meistarklasi tiramisu gatavošanā. Lietus gadījumā pasākums notiks Baldones kultūras centra telpās.

Carnikavā svētku pasākums "Balti un brīvi" sāksies plkst. 12.00 Svētku laukumā. Svētku ietvaros paredzētas Neatkarības svētku vēlās brokastis, raksti un vēstījumi Tautas saimes grāmatā, kopbilde, tautas karoga darināšana, simtgades atklātņu pasts un svētku koncerts ar novada kolektīvu piedalīšanos. Rīkotāji aicina ikvienu novada iedzīvotāju tērpties tautas tērpā vai apģērbā izmantot baltu akcentu vai tautiskus motīvus, kā arī līdzi ņemt cienastu kopējam svētku galdam.

Ikšķiles novada Tīnūžu Kultūras mantojuma centrā "Tīnūžu muiža" Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas svētki sāksies 4.maijā plkst. 13.00 ar izstādes "Amatu prasmju liecības-100" atklāšanu. Turpinājumā svētkus iedejos deju kolektīvi "Upīte" un "Upe", iedziedās "Saulesmeitas" un konkursa "Cālis 2018" laureāti, muzicēs Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas kapela, būs radošā darbnīca bērniem. No plkst. 14.00 zaļumballe. Pasākuma īpašie viesi – "Sēļu muižas muzikanti".

Inčukalna novada Vangažos svētkus svinēs 4. maijā no plkst. 10.00 pie kultūras nama. Plānots dziedāt, stāstīt stāstus, stādīt puķes un baudīt pašu gatavoto cienastu. Pasākumā viesosies Latvijas Nacionālās operas kora mākslinieks Aldis Bērziņš, Jurijs Kaspers un sieviešu vokālais ansamblis "Kaprīze".

Inčukalnā, skvērā pie Vecās pasta ēkas, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētki kopā ar ģimeni, draugiem, kaimiņiem un novadniekiem sāksies 4. maijā plkst. 12.00. Plānots stādīt Latvijas simtgades liepu un Igaunijas simtgades ozolu, godināt Inčukalna Latvijas simtgades pūru (dvieļu un galdautu izstāde), kopā ar Aigu Auziņu dziedāt Latvijai par godu. Kopīgam svētku galdam rīkotāji aicina līdzi ņemt arī pašu sarūpētu cienastu.

Katlakalna tautas nama pagalmā Baltā galdauta svētkos 4. maijā plkst. 15.00 – deju kolektīvu brīvdabas lielkoncerts "Apskauj savu Latviju". Koncertā sadejos jauniešu deju kolektīvs (JDK) "Poga" no Stāmerienas, JDK "Litenietis" no Litenes, JDK "Ābeļzieds" no Ogresgala, JDK "Austriņš" no Salaspils, Tautas deju kolektīvs " Rība" no Rīgas un mājinieki JDK "Katlakalns" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Savieši".

 

Krimuldā svētku pasākumi sāksies plkst. 13.00 ar visdažādāko braucamrīku parādi. 13.30 paredzēta svētku atklāšana un koncerts, kā arī Mākslas dienu radošās darbnīcas ar Krimuldas mākslu skolu pedagogu un audzēkņu piedalīšanos, startēs vides spēle un būs amatnieku tirdziņš. Plkst. 16.00 kultūras namā būs iespēja noskatīties jauno dokumentālo spēlfilmu "Mērijas ceļojums".

Mālpils kultūras centrā 4. maijā plkst. 17.00 notiks Latvijas simtgadei veltītā erudīcijas spēļu cikla "Mana Mālpils manā Latvijā" finālspēle, kurā sacentīsies amatierteātra "Vēji" un deju kolektīva "Kniediņš" komandas. Pēc spēles plkst. 19.30 kultūras centra lielajā zālē albuma "Ieviņa" atklāšanas koncertu sniegs Juris Kaukulis un "Jauno Jāņu orķestris".

Mārupē Baltā galdauta svētki sāksies 4. maijā plkst. 11.00 kultūras nama iekšpagalmā, kur notiks pavasara gadatirgus, uzstāsies brīvās gribas ansamblis "Stiprās sievas", vokālās studijas "Tev un man" dalībnieki, būs arī danči kopā ar etnoprieka grupu "Ogas". Atklājot tūrisma sezonu, plkst. 12.00 startēs velobrauciens "Baltas domas baltai Latvijai" (25 km), bet vakarā plkst. 21.00 grupas "Pērkons" koncerts.

Olainē plkst. 12.00 pie kultūras nama paredzēta tautas sadziedāšanās "No tautasdziesmas līdz ziņģei" ar vokālo ansambli "Undīne", folkloras kopu "Dzedzieda" un Viktoriju Jansoni, kā arī spēka putras vārīšana. Plkst. 13.00 Anitas Mellupes dokumentālās grāmatas "Ar Olaini sirdī" atklāšanas svētki. Grāmatā apkopoti daudzu olainiešu stāsti par pašu pieredzētajiem un dzimtas atmiņā glabātajiem dzīves līkločiem.


Jaunolaines
stadionā (lietus gadījumā – kultūras namā) plkst. 16.00 visiem interesentiem būs iespēja piedalīties kūku, toršu un plātsmaižu degustācijā – konkursā. Paredzēta rotāšanās un rotaļāšanās, danči kopā ar "Rīgas Danču klubu", kā arī kopīgs svētku mielasts ar pašu gatavotiem gardumiem baltos traukos uz baltā galdauta.

Olaines novada Jāņupē Baltā galdauta svētkus svinēs 4. maijā plkst. 15.00 pie karjera. Visi aicināti ņemt līdzi savus cienastus kopīgam svētku galdam. Pasākuma laikā būs radošas darbnīcas maziem un lieliem.


Ropažos 4. maijā plkst. 17.00 laukumā pie Kultūras un izglītības centra svētku koncerts "Esi savējais Ropažu novadā". Piedalīsies kori "Ozolzīle" un "Ropaži", vokālie ansambļi "Cīrulītis", "Saules zaķi", "Sarma" un "Karma", deju kolektīvi "Cielaviņa", "Cielava" un "Rudzi", līnijdeju grupa "Rabbit Line", deju studija "Dance beat", folkloras kopa "Oglīte", grupa "Fools on Parade", mākslas studija un lietišķās mākslas studija "Madaras". Vakarā balle ar grupu "Flame & The Rolltones".

 


Salaspilī par godu valsts svētkiem uz kopīgu pulcēšanos pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu lokā aicina 4. maijā plkst.12.00 "Rīgavas" mūzikas un mākslas dārzā. Aicina nest pašu gatavotu cienastu un piedalīties konkursā "Mans baltais cienasts". Pasākuma īpašais viesis – Elza Rozentāle un grupa "Bur mani".

Sējas novada Pabažu kultūras namā Baltā galdauta svētki norisināsies 4. maijā no plkst. 13.00. Ar muzikālu sveicienu uzstāsies Pabažu skolēnu vokālais ansamblis, vokālais ansamblis "Zustrenes", Zane Strazdiņa (klarnete), Līva Veinberga (vijole), Renāte Oniuna (flauta). Kopā svinēs svētkus pie vecmāmiņu galdautiem klātā galda ar tautas dziesmām, ziņģēm un citām populārām melodijām (karaoke).

Siguldā svinēs Baltā galdauta svētki sāksies 4. maijā plkst. 17.00 Maija parkā. Maziem un lieliem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja spēlēt dažādas spēles, piedalīties siguldiešu cepto Brīvības svētku kūku degustācijās un izaicināt sevi aizraujošā viktorīnā "Es mīlu Tevi, Sigulda!". Par pasākuma muzikālo pavadījumu rūpēsies siguldieši – Siguldas pagasta pūtēju orķestris, pūtēju ansamblis "Sigulda", Absolventu orķestris un pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", kura defilē programma būs vērojama uz satiksmei slēgtās Pils ielas.
Pasākuma apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties unikālā projektā – ziedot, lai Latvijas simtgadē Siguldā, bobsleja un kamaniņu trases 6.stāva platformā tiktu uzstādīts monumentāls Latvijas valsts karogs. No plkst. 19.00 līdz 20.00 Maija parkā notiks īsta zaļumballe, kurā tautā iemīļotas melodijas spēlēs bigbends "Sigulda".



Ulbrokā
4. maijā no plkst. 12.00 līdz 15.00 Baltā galdauta svētkus svinēs ceļa posmā no Institūta ielas 4 līdz Institūta ielai 8. Pasākuma ietvaros paredzēts Stopiņu novada izglītības iestāžu audzēkņu koncerts "Mūsu mīļajām māmiņām", radošās darbnīcas, atrakcijas, mājražotāji un amatnieku darinājumu tirdziņš, radošas, sportiskas un izklaidējošas aktivitātes.