14.03.2018 11:46

Zemessardzes 27. kājnieku bataljons aicina pievienoties savām rindām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zemessardzes 27. kājnieku bataljons aicina pievienoties savām rindām publicitātes

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Zemessardzes 27. kājnieku bataljons aicina Siguldas, Krimuldas, Sējas, Inčukalna un Saulkrastu novada iedzīvotājus pievienoties Zemessardzei, dodot ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā.

Zemessardze kā lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts teritoriālās aizsardzības pamats dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardzes rindās ir studenti, uzņēmēji, celtnieki, ārsti, politiķi un citu profesiju pārstāvji.

Dienests Zemessardzē ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot prasmes aizstāvēt sevi un savu ģimeni, aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīstot jaunus draugus un domubiedrus, veicināt savas pašapziņas izaugsmi, kopīgi darbojoties vienotā komandā Latvijā un ārpus tās robežām, vēsta Zemessardzē. Dienesta laikā ir iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt dažādas specialitātes, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, sanitāra, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora un citas. Turklāt par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās zemessargs saņem kompensāciju (sākot no 26 eiro dienā) un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju 9,96 eiro.

Dienests Zemessardzē ļauj izmantot civilajā dzīvē gūto profesionālo pieredzi, tāpēc līdzdarboties valsts aizsardzības spēju stiprināšanā aicinām visdažādāko profesiju pārstāvjus: IT speciālistus, pavārus, autovadītājus, mediķus, pedagogus, sistēmu analītiķus, komunikācijas speciālistus un citus.

Zemessardzē uzņem 18 – 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes tīmekļa vietnes sadaļā Prasības uzņemšanai.

Lai pievienotos Zemessardzes 27.kājnieku bataljona Siguldas rotai, jāsazinās ar rotas virsseržantu Jurģi Baumeisteru, zvanot uz tālruņa numuru 28371816 vai rakstot e-pastu uz adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Vairāk par dienestu Zemessardzē un citu bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes tīmekļa vietnē.