16.02.2018 13:21

Pierīgas pensionāru apvienības jubilejā

Autors  Dzintris Kolāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Smaidošais Eiropas Kustības Latvijā vadītājs Andris Gobiņš Pensionāru federācijas līderei Aijai Kušķei dāvināja milzīgu rožu pušķi. Smaidošais Eiropas Kustības Latvijā vadītājs Andris Gobiņš Pensionāru federācijas līderei Aijai Kušķei dāvināja milzīgu rožu pušķi. Dzintris Kolāts

Ja būtu jāvērtē aktīvākā un arī visvairāk reālu darbu padarījusī nevalstiskā organizācija Pierīgas novados, bez pārspīlējuma uz augstākajām vietām blakus smalki izglītotu un daudzsološu junioru nodibinājumiem pretendētu arī Rīgas apriņķa pensionāru apvienība, kura 13. februārī Salaspilī cienīgi nosvinēja savu 25. jubileju.

Katru apvienības dalībnieku sagaidīja ne tikai laipni smaidi, bet arī pavisam svaigs otrdienas "Rīgas Apriņķa Avīzes" eksemplārs. Interesenti tūlīt steidza pārlapot avīzi, vispirms jau izlasot Ģirta Kondrāta sarunu ar Rīgas apriņķa pensionāru apvienības vadītāju Aiju Kušķi. Par godu enerģiskajai, jau astoņdesmit gadus vecajai salaspilietei jāteic, ka viņa reizē gan pasākumu vadīja, gan samērā apjomīgu runu teica, gan aktīvākos apbalvoja, gan pieņēma apsveikumus, tikai noslēguma daļā ļaujot jaunākajiem palīdzēt organizēšanas darbos.

Pasākuma nozīmi raksturo arī fakts, ka to apmeklēt par svarīgu bija uzskatījis krietns pulciņš Salaspils novada domes deputātu – sākot jau ar mēru Raimondu Čudaru ("Vienotība"). Klāt bija un uzrunas teica gan Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS), gan Saeimas deputāts, viens no Latvijas pensionāru vadītājiem Andris Siliņš (ZZS).

Bija ieradies Eiropas Kustības Latvijā (EKL) vadītājs Andris Gobiņš. Mazliet provokatīvi uzrunāts par liberāli virzītas personas iespējamām pretrunām ar, jāpieņem, konservatīvāk domājošiem cienījama vecuma Pierīgas senioriem, Gobiņa kungs akcentēja, ka gandrīz nekur citur nav saticis tik aktīvus, uz pragmatiskiem mērķiem orientētus cilvēkus. Ja arī pastāv viedokļu atšķirības pasaules uzskatos, tās nekādā ziņā netraucē jau 15 gadu ilgstošai sadarbībai. No Pierīgas pensionāriem varot arī daudz mācīties, piemēram, pragmatiskā un mierīgā sava viedokļa argumentācijā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja deputāte Aija Barča norādīja uz konkrētiem, visiem Latvijas pensionāriem svarīgiem pienesumiem pensiju likumdošanas lietās, kurus iniciējuši tieši Pierīgas seniori. Kā piemērs tika minēts Rīgas apriņķa pensionāru priekšlikums, indeksējot pensijas, ņemt vērā darba stāžu, kas nu jau iestrādāts konkrētos likumos. Arī tagad gandrīz katru dienu notiekot saziņa ar apvienības vadītāju Aiju Kušķi.

Par Pierīgas senioru organizatorisko izveicību liecināja arī pieklājīgs aukstais galds un vokālie priekšnesumi gan Salaspils senioru vokālā ansambļa, gan komponista Gunāra Freidenfelda vadītā vīru ansambļa izpildījumā. Pats Gunārs, atraktīvi vadot priekšnesumus, demonstrēja atzīstamu meistarību, kas būtu cienīga līdzināties un pat pārspēt dažādu publisko pašmāju šovu moderatoru izpildījumu.

Katrā ziņā "Rīgas Apriņķa Avīze" pārliecinājās, ka apvienības 25 gadu jubilejā Pierīgas seniori parāda darboties gribu, iestrādes tālākiem veikumiem, humora izjūtu un prieku. Redakcijas vārdā – veselības, jaunu ideju un kopības sajūtas vēlējumi visiem Pierīgas pensionāriem!