01.02.2018 13:51

Inčukalna gudronu dīķu tīrīšanu sāks tuvākā mēneša laikā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna gudronu dīķu tīrīšanu sāks tuvākā mēneša laikā arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) oficiāli noslēgusi līgumu ar pilnsabiedrību "Inčukalns Eko" par Inčukalna gudronu dīķu sanācijas darbu uzsākšanu, pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK).

Kā norādīja ministrs, iepirkuma rezultātus par sanācijas darbu veikšanu, kurā uzvarēja PS "Inčukalns Eko", desmit dienu laikā, kā to atļauj Publisko iepirkumu likums, neviens nepārsūdzēja. Līdz ar to VARAM šodien parakstījis līgumu ar iepirkuma uzvarētājiem.

"Tas nozīmē, ka 30 dienu laikā tīrīšanas darbi paredzētajā kārtībā tiks uzsākti un līdz 2023.gadam abiem Inčukalna dīķiem ir jābūt iztīrītiem," sacīja Gerhards.

Kā ziņots, Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbus par 26,6 miljoniem eiro veiks pilnsabiedrība "Inčukalns Eko". Sanācijas darbu inženiertehnisko uzraudzību par 1,23 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa veiks uzņēmums SIA "Geo Consultants".

Pilnsabiedrība dibināta 2016. gadā, un tās dalībnieki ir AS "VentEko", SIA "Eko Osta", un AS "BAO".

Paredzēts, ka līdz 2023. gada nogalei kopējā atjaunotās zemes platība būs 2,5 hektāri. Specifiskā atbalsta īstenošanai plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir līdz 29 257 750 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums - 24 869 088 eiro un valsts budžeta finansējums līdz 4 388 662 eiro. 

No 29,2 miljonu eiro kopsummas pilnsabiedrībai par veiktajiem darbiem paredzēts izmaksāt 26,6 miljonus eiro. Atlikušie 2,6 miljoni eiro izmantoti projekta izstrādei, kā arī daļa no tiem tiks izmantoti pilnsabiedrības darbu uzraudzībai, teritorijas vides monitoringam un citiem darbiem.