17.01.2018 10:00

Mārupes kapos pieminēti barikāžu laika upuri

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes kapos pieminēti barikāžu laika upuri Mārupes novada pašvaldība

Mārupes kapos pie Satiksmes ministrijas šofera Roberta Mūrnieka kapa vietas otrdien pulcējās cilvēki, lai pieminētu 1991. gada traģiskos notikumus un godinātu šīs pretošanās cīņas upurus.

Robertu Mūrnieku Rīgas omonieši sašāva 1991. gada 16. janvārī uzbrukuma laikā barikādēs pie Vecmīlgrāvja tilta. Tajā pašā dienā Rīgas 1. slimnīcā viņa sirds pārstāja pukstēt. Roberta Mūrnieka bēres 1991. gada 19. janvārī pārvērtās par tautas manifestāciju un uz bērēm ieradās tūkstošiem ļaužu.

Pasākumā piedalījās Mārupes domes pārstāvji, 1991. gada barikāžu dalībnieku Mārupes biedrības pārstāvji, 1991. gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais, kā arī Mārupes vidusskolas koris un skolotāji.

"27 gadus atpakaļ mēs visi bijām aculiecinieki vēsturiskiem notikumiem – 1991. gada janvāra barikādēm, kas izšķīra mūsu valsts likteni. Latvijas tauta bija apņēmības pilna cīnīties par savu brīvību un barikāžu dienas kļuvušas par piemēru, kā cilvēku pašaizliedzīga un nesavtīga rīcība ļāvusi izdzīvot Latvijai un izcīnīt valsts neatkarību. Mēs to nedrīkstam aizmirst un cieņā noliecam galvas to cilvēku priekšā, kas atdeva savas dzīvības, lai mēs šodien varētu droši dzīvot neatkarīgā Latvijā," uzrunājot klātesošos, teica Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.