17.08.2012 12:51

Salaspils luterāņu draudzei vēl nepieciešami vismaz 40 000 latu

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Raugoties uz Salaspils luterāņu baznīcas ilgi loloto jaunceltni, pirmajā brīdī grūti nojaust, ka tajā jau notiek dievkalpojumi.

Patiesībā aiz tās sienām, kas pagaidām ir bez ārējās apdares, dievkalpojumos draudzes locekļi pulcējas bieži. Draudzes direktore Indra Šmite teic, ka baznīcas celtniecības pabeigšanu kavē naudas trūkums. "Lai minimālā līmenī varētu paveikt darbus, nepieciešami vēl 40 000 latu," atklāj I. Šmite.

Primārais, kas nepieciešams, ir ārējās apdares darbi, komunikāciju sakārtošana un labiekārtošana. Lai kaut nedaudz uzlabotu situāciju, regulāri ar draudzes cilvēku palīdzību notiek talkas un apdarīti tie darbi, kas ir pašu spēkos.

Salaspils luterāņu baznīcas celtniecība sākta jau 2008. gadā, kad tās pamatakmeni iesvētīja Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Šogad janvārī baznīcai uzcelts ilgi gaidītais zvana tornis un iekārtota pirmā stāva lūgšanu zāle.

"Pašlaik, kamēr nenotiek intensīvi celtniecības darbi, draudze pulcējas baznīcas lūgšanu zālē, kas ir pietiekami sakārtota, lai tajā varētu būt kopā un lūgt Dievu," norāda I. Šmite.

Lai gan situācija ir sarežģīta, I. Šmite pauž, ka apņēmība turpināt darbus nav zudusi. "Lai arī lēnām, bet mums ir ticība, ka pamazām darbi virzīsies un, ar Dieva palīgu ejot uz kopīgu mērķi, uzcelsim mūsu baznīcu."

"Pateicamies par katru ziedojumu, kuru esam saņēmuši, un par tiem, kurus vēl tikai saņemsim." Draudzes direktore atzīst, ka noderīgi ir ziedojumi arī būvniecības materiālu veidā.

"Apriņķis.lv" aicina atbalstīt dievnama būvniecības pabeigšanu ziedojot:
Salaspils evaņģēliski luteriskā draudze
Reģ. nr.90000866475
Juridiskā adrese:
Salaspils novads, Salaspils, Līvzemes iela 8, LV-2169,
AS "DNB banka", konts LV48RIKO00020104054302baznica ramim