21.03.2017 14:35

Latvijā nogādāti 14 patvēruma meklētāji no Sīrijas, tai skaitā desmit bērni

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijā nogādāti 14 patvēruma meklētāji no Sīrijas, tai skaitā desmit bērni Einārs Binders

Pirmdien, 20. martā, Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros no Grieķijas uz Latviju pārvietotas četrpadsmit personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā desmit nepilngadīgi bērni. Divas pārvietotās ģimenes no Sīrijas patlaban atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā autovadītājs un drēbnieks, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamentā.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā, skaidro PMLP pārstāvji.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu. 

Likums paredz, ka bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu. Ja joprojām pastāv atbilstoši apstākļi, tad alternatīvo statusu ir iespējams pagarināt, norāda PMLP pārstāvji.

Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 270 personas. Līdz marta sākumam no tām bēgļa statuss piešķirts desmit personām, bet alternatīvais – 151 personai. Kā ir atzinuši cilvēki, kuri strādā ar bēgļu uzņemšanu un integrāciju, lielākā daļa šo personu jau ir pametušas Latviju.

ES pārvietošanas programmā Latvija 2015. gadā solidāri ar citām ES dalībvalstīm ir apņēmusies divu gadu laikā pārvietot 531 personu – 295 no Grieķijas, 186 no Itālijas un 50 no Turcijas bēgļu nometnēm, informē PMLP pārstāvji.

 

Pirmdien, 20. martā, Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pārvietotas četrpadsmit personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā desmit nepilngadīgi bērni.

Uz Latviju pirmdien pārvietotās divas ģimenes no Sīrijas patlaban atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā autovadītājs un drēbnieks, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamentā.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā, skaidro departamentā.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 270 personas, norāda departamentā.