17.07.2012 07:21

Četru konfesiju lūgšanu zāle Stopiņos – iecere nav mirusi

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četru konfesiju lūgšanu zāle Stopiņos – iecere nav mirusi arhīvs

Ulbrokā dzimušo ideju celt multifunkcionālu kultūras centru ar dievkalpojumu zāli vairākām konfesijām apturēja krīzes iestāšanās, jo, dzīvojot taupības režīmā, pašvaldība priekšroku deva bērnudārza celtniecībai.

 

"Iecere veidot multifunkcionālu kultūras centru, kurā būtu arī dievkalpojumu zāle četrām draudzēm – luterāņiem, katoļiem, pareizticīgajiem un baptistiem –, bija jau iepriekšējā domes sasaukuma deputātiem. Tikāmies arī ar draudžu mācītājiem un pārrunājām jautājumus, kas saistīti ar lūgšanu zāles izbūves specifiku," stāsta Stopiņu novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs.

"Rezervējām zemes teritoriju šī multifunkcionālā centra izbūvei. Taču sākās ekonomiskā krīze, un taupības apstākļos kā prioritāri nolēmām virzīt bērnu pirmsskolas mācību iestādes celtniecību. Patlaban bērnudārza ēka ir nodota ekspluatācijā un notiek tās aprīkošanas darbi, lai septembrī varētu uzņemt bērnus."

Viņš sola, ka multifunkcionālā kultūras centra būvniecība esot nākamais lielais projekts rindas kārtībā: "Zemes teritorija šim centram joprojām ir rezervēta, un projektu skices saglabātas."