30.08.2016 07:43

"Mežavairogos" sākas veiksmes stāsti

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Suns Klusais ar jauno saimnieci. Suns Klusais ar jauno saimnieci. Inese Ābele, "Mežavairogi"

Dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" Ķekavas novadā notika 7. Latvijas adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde "Saimniek, kāpēc tu mani nemeklē?". Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja "Mežavairogu" pārstāve Sandra Švarca, svētki bija īpaši izdevušies gan labo laikapstākļu un daudzo dalībnieku (izstādē piedalījās vairāk nekā 70 suņu ar saviem saimniekiem un ģimenēm), gan arī jaunu konkursu un ikgadējo un klātpienākušo atbalstītāju dēļ.

"Mežavairogos" notika suņu senioru parāde, kas skatītājiem ļāva pārliecināties par to, cik jestri un jauneklīgi ir arī suņi, kas vecāki par astoņiem gadiem.

Pateicoties suņu pazinējiem Jurijam Vaskopam un Ivanam Pavlovskim, dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja piedalīties izveicības konkursā un parādīt savu māku šķēršļu pārvarēšanā. Šajā disciplīnā cilvēks un dzīvnieks darbojas pārī, veidojot vienu veselumu. Konkursa dalībnieki bija gan kādreiz adoptētie dzīvnieki ar saviem saimniekiem, gan "Mežavairogos" mītošie suņi ar cilvēkiem, kuri tos izvēlējās par saviem partneriem.

Tāpat svētdien tika vērtēts arī suņu dabas dotais skaistums un īpatnības, kas katru dzīvnieku padara par vienreizēju, mīlamu un lolojamu būtni.

Lai gan sapulcināt visas Latvijas dzīvnieku patversmes vienā pasākumā ir sarežģīti, šogad izstādē bija apskatāmi arī biedrības "Minku SOS" aizbildniecībā esošie kaķi. "Mežavairogos" svētdien viesojās arī Cēsu dzīvnieku patversmes "Lācīši" un dzīvnieku aizsardzības biedrības "Liberta" ļaudis ar saviem saimnieku vēl neatradušajiem dzīvniekiem.

Vakarpusē, kad viesi jau devās mājās, katrs aizveda līdzi balvas un, cerams, labu noskaņojumu, un, pēc "Mežavairogu" darbinieku domām, tā tiešām bijusi lieliski un noderīgi pavadīta diena, jo reizē ar izklaidēm suņu saimnieki saņēma gan suņu uzvedības pazinēju Ivo Svennes un Raula Plūmes, gan arī veterinārārstes Guntas Līsmanes padomus.

"Vissvarīgākais mērķis – parādīt dzīvnieka un cilvēka kopā būšanas skaistumu – ir sasniegts," secināja S. Švarca, piebilstot, ka izstādes rīkotāji sociālajos tīklos pateiks paldies visiem izstādes atbalstītājiem un vairākiem desmitiem brīvprātīgo, kuri arī ikdienā ar savu darbu vai finansiāli atbalsta "Mežavairogus".

Ideja par adoptēto un patversmju dzīvnieku izstādi pieder "Mežavairogu" dzīvnieku patversmes vadītājai Danutai Priedei, lai pievērstu cilvēku uzmanību bezsaimnieka, sliktos apstākļos dzīvojošu un dzīvnieku patversmēs nonākušu dzīvnieku liktenim. Danuta vēlējās lauzt priekšstatus par to, ka tie ir "norakstīti" dzīvnieki – slimi, neuzvedīgi un tamlīdzīgi.

Patiesībā tie ir lieliski, gudri un galvenais savam saimniekam ļoti uzticīgi. Laika gaitā pūles ir atmaksājušās un cilvēku interese par dzīvnieku adoptēšanu ir pieaugusi, un izstāde, kas tiek rīkota jau septīto gadu, nav tikai izklaide, bet arī instruments, kas kalpo par aizsākumu daudziem cilvēku un dzīvnieku kopā būšanas veiksmes stāstiem. Kā sacīja S. Švarca, arī pēc kārtējās izstādes "Mežavairogos" pie jaunajiem saimniekiem aizceļojis suns, kurš patversmē mita ar vārdu Klusais.

Īpaši dinamisks un aizraujošs svētdien bija skrējiens ar suņiem – 600 metru bērnu distancē un 4400 metru pieaugušo.Īpaši dinamisks un aizraujošs svētdien bija skrējiens ar suņiem – 600 metru bērnu distancē un 4400 metru pieaugušo.