08.06.2016 11:35

Sociālais uzņēmums "Pogotava" ieguvis jaunu interjeru

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sociālais uzņēmums "Pogotava" ieguvis jaunu interjeru Sigulda.lv

6. jūnijā sociālais uzņēmums "Pogotava" atklāja savas labiekārtotās telpas Raiņa ielā 1, kuru dizainu un interjeru veidojis Karlo del Mazo – Latvijas Mākslas akadēmijas apmaiņas students no Peru. "Pogotava" ir biedrības "Cerību spārni" sociālais uzņēmums, kurā var iegādāties biedrības darbnīcās tapušos rokdarbus.

"Pogotavā" var iegādāties šūšanas, aušanas, sveču liešanas, ādas apstrādes, akmens plastikas, ziepju liešanas un citās darbnīcās tapušos rokdarbus, tāpat "Pogotavā" savus darbus tirdzniecībai nodod arī cilvēki ar invaliditāti, kuri strādā mājās, kā arī sociālā riska grupas, piemēram, māmiņas, kuras vienas pašas audzina bērnus.

Sociālajā uzņēmumā "Pogotava" var iegādāties kvalitatīvas, ar sirds siltumu un rūpību pagatavotas rotaslietas, cepurītes, aksesuārus, saimniecībā noderīgas lietas – austus paklājiņus, krūžu paliktņus, trauciņus un kārbiņas. Viss "Pogotavā" nopērkamais ir 100% roku darbs. Rokdarbnieki izgatavo arī dāvaniņas pēc pasūtījuma.

Iegādājoties kādu no "Pogotavas" izstrādājumiem, apmeklētāji ne tikai iepriecina sevi vai sev tuvu cilvēku, bet arī ziedo labdarībai, lai varētu izveidot kopienu "Cerību sēta". Tajā dzīvos un būs nodarbināti cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem. Tāpat tiks veidots sociālais uzņēmums, kurā cilvēki ar dažāda veida funkciju traucējumiem atbilstoši savām spējām varēs strādāt un nopelnīt papildu ienākumus.

"Ja dzīvē ir nejaušības, tad tikšanās ar Karlo bija laimīga nejaušība. Biedrība piedalījās sociālās uzņēmējdarbības akseleratora "New Do(o)rs Riga 2015" programmā, kur prezentāciju vakarā satikām jauno dizaineru. Runājām par biedrību un "Pogotavai" nepieciešamo atbalstu. Karlo atbrauca uz Siguldu un nolēma palīdzēt, izstrādājot un ieviešot pilnīgi jaunu "Pogotavas" tēlu un interjeru. Nebaidāmies teikt, ka šis ir pirmais šāds piemērs Latvijā, kad dizainers sadarbojas ar nevalstisko organizāciju, lai uzlabotu tās vidi un atpazīstamību, pārstrādājot visu sociālā uzņēmuma imidžu", atklāj biedrības "Cerību spārni" vadītāja Eva Viļķina.

Pats Karlo kā lielākos izaicinājumus, īstenojot apjomīgo projektu, min valodas barjeru, jo nereti nācās iztikt ar zīmju valodu un empātijas spējām, kā arī ierobežotos finanšu un laika resursus. Taču jaunietis ir gandarīts, ka rezultāts ir veiksmīgi sasniegts, visiem iesaistoties, palīdzot un pašaizliedzīgi strādājot kopīgā mērķa vārdā.