28.05.2016 16:26

FOTO: Inčukalnieši pirmie atsteidzas uz meža ugunsgrēku Krimuldā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Inčukalnieši pirmie atsteidzas uz meža ugunsgrēku Krimuldā Einārs Binders

Piektdien ap pusdienlaiku "Rīgas un Apriņķa Avīzes" žurnālisti nejauši kļuva par aculieciniekiem meža ugunsgrēkam Krimuldas novadā netālu no Ziemeļu kapiem.

Pirmie apmēram desmit minūtes pēc tam, kad bija saņēmuši ziņu no ugunsnovērošanas torņiem, uz ugunsgrēku no Inčukalna ieradās Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji Rihards Keišs, Patriks Mierkalns un Raivis Rotbergs. Viņi visi trīs darbojas arī Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībā.


Sākumā uguns postīja sauso viršu zemsedzi starp priedēm, bet vēlāk pa vējam ieskrēja priežu jaunaudzē. Tad arī inčukalniešiem palīgā atsteidzās Valsts meža dienesta ugunsdzēsēju komandas no Ādažiem un Saulkrastiem, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Siguldas nodaļas mašīna atveda ūdeni. Vēlā pēcpusdienā ugunsgrēks kopīgiem spēkiem bija nodzēsts.

Kā vēlāk sacīja R. Keišs, ugunsgrēks ir izpostījis apmēram divus hektārus meža, daļa no tā – priežu jaunaudze. Viņaprāt, iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bijusi neuzmanīga apiešanās ar uguni.

Inčukalnietis Rihards Keišs ar savu komandu pirmais atsteidzās uz meža ugunsgrēku Krimuldas novadā.Inčukalnietis Rihards Keišs ar savu komandu pirmais atsteidzās uz meža ugunsgrēku Krimuldas novadā.


Nesen portāls "Apriņķis.lv" vēstīja, ka VUGD ne vienmēr paziņo brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem par ugunsnelaimēm viņu tuvākajā apkaimē. Šoreiz sagadīšanās pēc Inčukalna BUB puiši dežurēja Valsts meža dienesta ugunsdzēsības postenī un tas informācijas saņemšanu par meža degšanu Krimuldas novadā atviegloja.

Vai tikpat vienkārši un ātri viņiem būtu bijis saņemt ziņu par meža ugunsgrēku, ja puiši atrastos savā brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības postenī? Taču skaidrs, ka neatkarīgi no ugunsdzēsēju nosaukuma vai administratīvās pakļautības viņi notikuma vietā bija pirmie un noteikti samazināja uguns posta apmērus.