23.04.2016 18:22

Jaunsargi un ģenerālis talko Nāvessalā. Lielā talka Pierīgā IV

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunsargi un ģenerālis talko Nāvessalā. Lielā talka Pierīgā IV Gatis Dieziņš, Jaunsardzes un informācijas centrs

Uz tradicionālo talku Nāvessalā bija ieradušiem vismaz 80 cilvēku – Nacionālās Aizsardzības akadēmijas kadeti, 17. un 54. Zemessardzes bataljona zemessargi, jaunsargi no Daugmales, Ķekavas un Baldones, kā arī Nacionālo bruņoto spēku virsnieki, ieskaitot NBS komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi.

"Šajās dienās aprīlī pirms 100 gadiem sākās latviešu strēlnieku cīņas Nāvessalā, un šiem notikumiem šoreiz ir veltīta mūsu talka," stāsta latviešu strēlnieku vēstures pētnieks atvaļināts pulkvedis Jānis Hartmanis.


Kā vienmēr šādos pasākumos neiztrūkstoši klāt bija arī paši Daugmales iedzīvotāji, piemēram, Daugmales bibliotēkas vadītāja Velta Cīrule.

Kā uzsvēra J. Hartmanis, septembrī Nāvessalā tiks svinēta kauju simtgade. Tāpēc jau laikus sākušies salas sakopšanas darbi, savācot un sadedzinot kritušos kokus un atjaunojot strēlnieku nocietinājumus.

Pērn Lielajā talkā Nāvessalā piedalījās arī toreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, kurš šogad jau kā Valsts prezidents talkoja Ogres pusē.

Iepriekš:

Arī šoreiz talkotājiem darba pietika. Lielā talka Pierīgā IArī šoreiz talkotājiem darba pietika. Lielā talka Pierīgā I

Muceniekos vispirms darbs, tad futbols. Lielā talka Pierīgā II

"Ulubelē" talkas laikā uzstāda jaunu suņu voljeru. Lielā talka Pierīgā III