11.11.2015 17:15

Piņķos ar dziesmām un dejām runā par patriotismu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piņķos ar dziesmām un dejām runā par patriotismu Einārs Binders

Babītes novads ir viena no tām vietām Pierīgā, kas cieši saistīta ar latviešu strēlnieku vēsturi, tāpēc Lāčplēša diena šeit saistās gan ar konkrētām cīņu vietām tuvākajā apkaimē, gan cilvēkiem, kuri bijuši strēlniekos un vēlāk piedalījušies Brīvības cīņās.

Lāčplēša dienas svinēšana Babītē sākās ar koncertu novada Kultūrizglītības centrā. Ar tautasdziesmām, dzejas rindām no Aleksandra Čaka strēlnieku poēmas "Mūžības skartie" un nelielu modernās dejas uzvedumu zālē sanākušos Babītes skolēnus un jaunsargus uzrunāja koklētāja Rozīte Katrīna Spiča, vijolniece Rasa Jansone, Ernests Spičs, aktieris Ģirts Rozentāls un dejotāja Sandra Sabīne Jaundāldere.

Koncertā tika atgādināts gan tas, ka par brīvību ir jācīnās, gan tas, ka tā ir jāsargā un visbeidzot, Lāčplēša dienu saistot ar Mārtiņa dienu, uzsvērts, ka mums ir pieticis brašu puišu, kas gatavi iet un cīnīties par savu zemi.

Pēc koncerta pasākuma dalībnieki devās uz Brīvības cīņu Piņķu kaujas piemiņas pieminekli Piņķu centrā, kur pieminēja strēlniekus, kas cīnījušies par Latvijas brīvību. Šeit Babītes vidusskolas skolēnus un jaunsargus uzrunāja Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs Edgars Skreija, atgādinot, ka sava zeme ir jāsargā, jo to allaž kāds ir iekārojis.

Pēc tam jaunsargi un skolēni devās lāpu gājienā uz Piņķu kapiem, kur apglabāti trīs Lāčplēša ordeņa kavalieri, kas piedalījušies Latvijas Brīvības cīņās – Jānis Klīve, Jānis Sniķeris un Hermanis Riekstiņš.