01.07.2015 12:49

Māra Anna Šmite: Mīlestība un ticība ir gaisma jebkura tuneļa galā

Autors  Aira Jēkabsone
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Māra Anna Šmite ir zīmējumu autore bērnu pasaku grāmatiņai "Zuma un bitēna piedzīvojumi". Šī ir pasaciņa par draudzību, mīlestību un uzticību, par mušas un bites piedzīvojumiem dodoties iepazīt pasauli.

Māra Anna šo pasaciņu ietērpa un atdzīvināja brīnišķīgās vizualizācijās. Katrā zīmējumā Māra Anna ir ielikusi daļiņu no sevis, sava dzīvības spēka un enerģijas, mīlestības un dzīves prieka.

Četru gadu vecumā Mārai Annai atklāja smagu slimību, kas pavadīs viņu visu turpmāko dzīvi. Viņa ir pirmās grupas invalīde. Pateicoties visas ģimenes kopīgiem spēkiem saglabāt ticību un pateicību Dievam par dzīvību, Māra Anna ir ļoti laimīga un dzīvē raugās ar pozitīvu degsmi un mīlestību uz pasauli.

Māra Anna piedzima kā gaidīts un mīlēts bērns, un nekas neliecināja par slimību. Kad Māra ilgi nerunāja, vecāki sāka bažīties un vērsās pie speciālistiem, lai noskaidrotu, kas par lietu, bet ārsti diagnozi noteikt nespēja līdz četru gadu vecumam. Tikai pēc magnētiskās rezonanses varēja konstatēt, ka neiroinfekcijas rezultātā, viņai piedzimstot, ir bojāta tā smadzeņu centra daļa, kas atbild par runāšanu. Tā rezultātā viņai kopš bērnības ir noteikta 1. grupas invaliditāte.

Māriņai pašlaik ir 20. gadi, viņa mācās Rīgas 5. speciālajā internātskolā, arodklasē, kur apgūst mājturību, saskarsmi ar sabiedrību, iet papildus zīmēšanas un rokdarbu pulciņos. Brīvajā laikā viņa pārsvarā zīmē un klausās mūziku. Māra Anna zīmē kopš divu gadu vecuma un jau tajā vecumā bija manāms viņas talants. Mārai ir ļoti laba spēja intuitīvi pazīt un izjust cilvēkus pēc viņu būtības. Māriņa ir Dieva bērns, kas ar savu labestību vienmēr atgādina apkārtējiem, ka Dievs mūs aicina uz tuvākmīlestību un labā darīšanu vienam pret otru.

Māra Anna savu dzīvi saista ar zīmēšanu, tas ir viņas personības izpausmes veids, caur ko viņa rada un atspoguļo pasauli. Māra Anna nav gājusi speciālos zīmēšanas kursos, lai apgūtu zīmēšanas tehniku, tas viņai ir no dabas iedots talants, kas ir apbrīnas vērts. Gan krāsu salikums, gan precizitāte zīmējumu tehnikā no viņas nāk ļoti dabiski, viņa to nekad nav mācījusies. Zīmēšanu viņa ir apguvusi pašmācības ceļā. Mārai Annai ļoti patīk zīmēt animācijas, un viņa to dara tik precīzi, it kā būtu to kā īpaši apguvusi.

Māriņu iedvesmo cilvēki, daba un labestība, kas nāk no viņas ģimenes. No Māriņas varētu mācīties spēju pateikties par to, ko Dievs ir devis, novērtēt un priecāties par pozitīvo. Patiess dzīvesprieks ir liels dārgums šajā pasaulē!