23.06.2015 13:44

Līgo svētkus svin visā Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgo svētkus svin visā Pierīgā www.delfi.lv

Otrdien vakarā degs ugunskuri un putos alus – Līgo svētkus atzīmēs gan radu un draugu saimē, gan plašākā pulkā. Lūkojot noskaidrot, kā Jāņus sagaidīs Pierīgas novados, tapa skaidrs, ka koncerti un zaļumballes skanēs līdz rīta gaismai.

Ādažos, Līgo laukumā, svētki sāksies plkst. 22 ar Jāņu ugunskura iedegšanu kopā ar Ādažu folkloras kopu "Ābols". Zaļumballē līdz pat rīta gaismai spēlēs "Dzelzs Vilks" un Jauno Jāņu orķestris, Tomass Kleins un draugi, DJ Roberts Lejasmeijers.

Baldonē Līgo nakts balle Vanagkalna estrādē sāksies plkst. 22. Par mūziku rūpēsies DJ Gunča, darbosies bufete.

Carnikavas novadā Jāņus svinēs uzreiz vairākās vietās. Plkst. 20 sāksies svētku svinības Lilastē, jaunajā "Porto Resort" viesnīcā, bet Kalngalē uzstāsies muzikants Aldis Andersons. Savukārt plkst. 22 Carnikavas parkā spēlēs grupas "Flame & the Rolltones" un "Deficīts".

Ikšķiles estrādē plkst. 20 lieluzvedums "Lai kopā sanākam mēs līgot". Līgotājus priecēs Nopelniem bagātā skatuves māksliniece Anta Krūmiņa, aktieri Irina Tomsone, Inta Bankoviča, Alda Krastiņa, Kristīne Dina Bitēna, Sarma Riekstiņa, Gunta Megne–Sirmā, Ivars Brakovskis, Egils Valčs un Anrijs Sirmais, dziedātājas Agnese Lūkina, Lolita Zelča un Santa Nagle, Tautas deju ansamblis "Ritums". Uguns mistērija grupas "Athar" izpildījumā. Pēc uzveduma Līgo balle kopā ar "Lauku muzikantiem".

Inčukalna estrādē Jāņu nakts balles sākums paredzēts plkst. 23. Spēlēs grupa "Muiža". Vangažos no plkst. 22 pie kultūras nama upītes krastā degs Līgo ugunskurs un skanēs mūzika, plkst. 23 kultūras namā Līgo diskotēka.

Jūrmalā Līgo nakti ar svētku sarīkojumiem varēs baudīt pašā jūras krastā. Dzintaru pludmalē no plkst. 20 skanēs svētku koncerts, kurā ar speciāli veidotu programmu uzstāsies Jūrmalas deju kolektīvi, īpašais Saulgriežu koris, "Latvian Voices" un solisti Kristīne Kārkle Puriņa, Krišjānis Norvelis, Anta Eņģele un Gints Smukais. Līgošana turpināsies no plkst. 23 līdz 4 Līgo nakts ballē ar orķestri Madara Kalniņa vadībā un DJ BigShuzz. Ballē skanēs labāko latviešu estrādes dziesmu izlase no 20.gadsimta 30.–90. gadiem. Ballē piedalīsies Trio Limonāde, Zane Dombrovska, Vineta Elksne, Elza Rozentāle, Ingus Pētersons, Nauris Puntulis, Žoržs Siksna, Edijs Šnipke un Juris Jope.

Krimuldas novada Inciemā svinības ritēs otrdien jau no plkst. 8 rītā ar zemnieku un amatnieku tirdziņu, tērpu un aksesuāru izrādi, viktorīnu par Krimuldu un Jāņiem, Jāņu rotājumu darināšanu un piepūšamām atrakcijām bērniem. Plkst. 21 paredzēta svinīga Jāņu ugunskura iedegšana, bet no plkst. 22 Līgo vakara balle ar grupu "Papardes Zieds".

Ķekavas novada Daugmalē, laukumā aiz pamatskolas, no plkst. 22 zaļumballe "Līgo balti Daugmalē" muzikantu brāļu Siliņu pavadībā. Viesi īpaši aicināti tērpties gaišos apģērbos un darināt sev vainagus.

Mālpilī, pilskalna estrādē, no plkst. 23 Jāņu nakts zaļumballe kopā ar "Bītkapelu" no Vērenes.

Jaunmārupē, pie ūdenstorņa, plkst. 20 paredzēta Skrīveru tautas teātra izrāde "Skroderdienas Silmačos" ar līdzi dziedāšanu un dejošanu. Plkst. 22.30 lielā Jāņu ugunskura iedegšana, kam sekos lustēšanās Līgo nakts ballē ar grupām "Apvedceļš" un "Kraujas band".

Olaines Mežaparka estrādē no plkst. 21 līdz 2 Līgo nakts zaļumballe kopā ar grupu "Mia Musica". Balles viesi aicināti ņemt līdzi Jāņu zāles.

Ropažu novada Zaķumuižā, "Sapņu līcī", svētku svinības sāksies plkst. 19, kad sāks darboties Līgo tirdziņš un krodziņi. Plkst. 20 Jāņa tēvs, Jāņa māte un sētas saime līgotājus cienās ar pašbrūvētu alu un Ropažos sietu sieru, bet plkst. 20.30 sāksies izrāde "Īsa pamācība mīlēšanā" ar Dailes teātra un Nacionālā teātra aktieru, kā arī Ropažu kultūras un izglītības centra un Ropažu novada tautas mākslas kolektīvu piedalīšanos. Lielā Jāņu ugunskura iedegšana paredzēta plkst. 22.30, bet nakts dejas kopā ar Normundu Jakušonoku un grupu "Karakums" – līdz rīta gaismai.

Siguldas pilsdrupu estrādē no plkst.22 risināsies pasākums "Līgo nakts Siguldā". Uz lustīgu ielīgošanu pie lielā Jāņu ugunskura aicinās folkmūzikas grupa "Teikas Muzikanti" – vilcējs un čupā grūdējs Jānis Feldmanis (akordeons), čīgātāja Katrīna Feldmane (vijole), svilpotājs Kārlis Briņģis (blokflautas, stabules, dūdas), strinkšķinātāja Līna Sakārne (kokle, ukulele), bungeldzindzele Agata Rapa (mandolīna, bungas, vijole) un aulis rāvējs Laila Rozena (bungas, kokle). Līdz pat rīta gaismai līgotājus priecēs grupa "Klaidonis" un DJ.

Stopiņu Līgo parkā plkst. 21 paredzēts Līgo vakara jestrais koncerts "Tā līgo Stopiņos!" kopā ar Dailes teātra dziedošo aktieru apvienību "Ilga" (Aldis Siliņš, Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks). Pēc koncerta ap plkst. 22 zaļumballe kopā ar grupu "Ceļojums".

Iepriekš:
Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena!