30.04.2015 18:56

Laurenču skola Siguldā piedalās zibakcijā "Latvija – mūsu lielvalsts"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdien par godu Latvijas Neatkarības gadadienai Siguldas Laurenču sākumskolas 195 skolēni un skolotāji piedalījās zibakcijā "Latvija mūsu lielvalsts".

Kā portālam "Apriņķis,lv" pastāstīja skolas direktores vietniece mācību darbā Kristīne Spale, gatavošanās zibakcijai sākās ar to, ka vispirms bērni ar skolotājiem pārrunāja, kas ir 4. maijs un ko tas nozīmē mūsu valsts atjaunošanas vēsturē. Lielai daļai skolēnu arī vecāki 1990. gadā, kad tika pieņemta Neatkarības deklarācija, vēl bija bērni, tāpēc ģimenēs par to dienu notikumi ir jau attāla vēsture.

Pēc tam skolēni uz īpašām zibakcijai sarūpētām kartītēm uzrakstīja, kāpēc viņiem Latvija šķiet liela valsts. Vieni tā domā, jo Latvijā ir daudz skaistu vietu, citi, ka šeit ir daudz mežu, koku un cilvēku un viss ir tīrs un sakopts. Vēl daži uzsvēra, ka lieli esam tāpēc, ka mūsu valsts ir stipra un skaista.

Kad kartītēs vēlējumi bija uzrakstīti, skolēni tās salocīja sirsniņas formā un piesēja pie 20 ar hēliju pildītiem baloniem. Diemžēl svars bija par lielu, tāpēc nācās izlozēt, kuras kartītes pacelsies gaisā, kuras paliks skolā piemiņai par zibakciju. Saulainajās debesīs pacēlās baloni ar trim kartītēm pie katra balona un lēnām aizlidoja Gaujas virzienā.

Pēc tam, par godu paveiktajam darbiņam, bērni nogaršoja sponsoru – minerālūdens "Mangaļi" – dāvātos trīs svētku kliņģerus.

Par godu Neatkarības atjaunošanas gadadienai šī gada 30. aprīlī skolēni Latvijas skolās zibakcijā "Latvija – mūsu lielvalsts" uzsāka rekorda uzstādīšanas maratonu ar visvairāk nosūtītajiem novēlējumiem Latvijai, norādot, kāpēc katram no viņiem Latvija ir lielvalsts. Projekta mērķis – veicināt patriotismu un lepnumu par mūsu Latviju, apzinoties, ka, lai gan esam teritorijas un iedzīvotāju ziņā maza valsts, tomēr daudzās jomās esam lielvalsts.

Zibakcijā kopumā dalību bija pieteikuši vairāk nekā 5 000 skolēnu no visas Latvijas.