28.03.2015 08:47

Ropažos kopā ar pasauli Zemes stundā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Artūrs Šteinbuks, Signe un Artūrs Bērziņi, Dinārs Matīss, Mārtiņš Belte un Kristaps Kundziņš ir gatavi Zemes stundai. Artūrs Šteinbuks, Signe un Artūrs Bērziņi, Dinārs Matīss, Mārtiņš Belte un Kristaps Kundziņš ir gatavi Zemes stundai. Einārs Binders

Vides draugi visā pasaulē jau kopš 2007. gada rīko akciju Zemes stunda, un šogad tā notiks arī Ropažos. Tās rīkotājs ir jauns, sabiedriski aktīvs cilvēks Mārtiņš Belte kopā ar draugiem no biedrības "Alia Visio Ropaži".

"Mums ir svarīgi iepazīstināt jauniešus ar dažādām jaunām iespējām, viņus izglītot un parādīt veidus, kā sevi attīstīt. Par Zemes stundu ieminējāmies sapulcē pagājušajā nedēļā, kad runājām par tālākas nākotnes plāniem. Sākumā iztēlojāmies, ka tas varētu būt, piemēram, spēļu vakars sveču gaismā, bet bija skaidrs, ka tas tomēr nebūs tas, kas atbilst Zemes stundas būtībai.

Tad izdomājām, ka aicināsim cilvēkus uz Ropažu centru sestdien no plkst. 20.30 līdz 21.30 iedegt sveces un kopīgi izveidot figūru, kas atgādinātu zemeslodi, un tad to nofotografēsim no augšas. Mērķis, protams, ir rosināt visus padomāt par klimata pārmaiņām," stāsta Mārtiņš.

Viņš atgādina, ka pasākums domāts vietējiem jauniešiem, bet aicināti arī visi pārējie, jo jautājumu loks, kam pievērš uzmanību Zemes stunda, visiem ir būtisks, it īpaši tiem, kurus interesē zaļais dzīvesveids un zaļā domāšana.

Tā, Mārtiņaprāt, būs laba iespēja pievilkt plusiņu savai interesei, jo jaunieši jau skolā mācās visu ko, bet vai vienmēr izprot to, kas viņus patiesi interesē?

"Ropažos ir cilvēki, kuri aizrāvušies ar vēsturi, bet tas ir tāpēc, ka biedrība "Rodenpois" pie tā aktīvi strādā. Savukārt es gribu parādīt jauniešiem, ka ir arī citas iespējas. Savas spējas jau katrs pats prot attīstīt, ja vien viņš ir uzvests uz pareizā ceļa.

Ja par pašu pasākumu, tad, pirmkārt, tas, ko mēs darīsim, izskatīsies skaisti, otrkārt, Zemes stunda arī Ropažos varētu kļūt par labu tradīciju," teic M. Belte.