01.03.2015 11:15

Aptauja Ķekavā: Kura vietējā vēsturiskā vieta jums šķiet interesanta?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aptauja Ķekavā: Kura vietējā vēsturiskā vieta jums šķiet interesanta? Einārs Binders

Vai ikdienā apzināmies, ka dzīvojam vēsturiskā vietā, kas kādreiz izskatījusies mazliet citādāk un kur arī dzīve ritējusi mazliet citādi? To, kura ar senatni saistīta vieta šķiet interesantākā tuvākajā apkārtnē, jautājām Ķekavas iedzīvotājiem.

Renāte, operatore Ķekavas putnu fabrikā
Nāves sala Daugmalē. Bijām tur aizbraukuši pirms pusotra gada. Man tur tīri labi patika. Vienīgi gribējās, lai būtu vairāk norāžu, kur ko var apskatīt.
Rūdolfs, apdares darbu veicējs
Ja tuvāk centram, tad veco ūdens dzirnavu drupas. Man stāstīja, ka jaunībā tur ir strādājusi vecvecmāmiņa. Kā arhitektūras piemineklis interesanta ir Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca. Vecajās bildēs pēc baznīcas attēla uzreiz var pazīt Ķekavu. Un vēl gribu pieminēt Ķekavas sākumskoliņu, jo pats tur mācījos. Joprojām atceros čīkstošās grīdas, pa kurām staigājām.
Gunārs, pensionārs
Man šķiet, ka Ķekavā visas vietas ir interesantas. Mums ir novadpētniecības muzejs, kur labprāt apskatu visu, kas ir par kuģniecību. Esmu iedzimtais ķekavietis, un mans vecaistēvs bija zvejnieks. Tagad Daugavas malai vairs nav tik brīva pieeja kā agrāk, jo tā ir apbūvēta. Doles sala ir skaista. Var apskatīt muzeju, un patīk arī tāpat pastaigāt, jo tā ir tāda klusa vieta.
Dainuvīte, skolotāja
Kā arhitektūras piemineklis interesanta ir muiža, kas atrodas Katlakalna pusē, Rāmavas tuvumā. Vēl man ļoti patīk Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca. Interesanti ir Ķekavas un Doles salas muzeji, kur bieži notiek interesanti pasākumi.

Foto - Einārs Binders