17.05.2012 17:03

4. Starptautiskais Rīgas Ģimenes forums noslēdzies

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ceturto starptautisko Rīgas Ģimenes forumu "Dabīga ģimene kā vērtība un valsts prioritāte" biedrība "Asociācija "Ģimene"" rīkoja sadarbībā ar Rīgas domi un NVO "Pasaules ģimeņu kongress". Ceturto starptautisko Rīgas Ģimenes forumu "Dabīga ģimene kā vērtība un valsts prioritāte" biedrība "Asociācija "Ģimene"" rīkoja sadarbībā ar Rīgas domi un NVO "Pasaules ģimeņu kongress". www.asociacijagimene.lv

Portāla "Apriņķis.lv" apmeklētājiem 17. maijā bija iespēja vērot tiešraidē 4. Starptautisko Rīgas Ģimenes forumu "Dabīga ģimene kā vērtība un valsts prioritāte" no Rīgas domes, un ikviens tiešsaistē varēja ne tikai komentēt notiekošo, bet arī uzdot savus interesējošos jautājumus.

Šogad foruma mērķis ir aktualizēt cilvēka dzīvības vērtības un dabīgas ģimenes atbalsta politikas prioritāro nozīmi Latvijas valstiskuma saglabāšanā un ilgtermiņa attīstībā. Pasākuma galvenās tēmas – demogrāfiskās situācijas stabilizēšanas nepieciešamība globālā mērogā, nacionālo valstu tiesības izvēlēties ceļu, kāds ejams ģimeņu stiprināšanai, nacionālās identitātes saglabāšanai, dzimstības rādītāju uzlabošanai, individuālās un kolektīvās izvēles par labu dzīvībai nozīmīgums tautas ataudzē, tās garīgās un fiziskās veselības nodrošināšanā, preventīvā darba ar ģimeni aktualitāte mūsdienās.

Foruma darba kārtībā bija skatāmas ārvalstu un pašmāju ekspertu prezentācijas, bija iespēja dzirdēt par citu valstu pieredzi ģimenes atbalsta politikas nodrošināšanā, dzimstības veicināšanā, izvērtēt preventīvo pasākumu nozīmi sociālajā darbā ar ģimenēm un bērniem.

Pasākumā aicināti piedalīties bija visdažādākie sabiedrības pārstāvji – no NVO un medijiem, atbildīgo ministriju un pašvaldību darbinieki, politiķi, sociālie darbinieki, demogrāfi un citu profesiju speciālisti.

Ceturto starptautisko Rīgas Ģimenes forumu "Dabīga ģimene kā vērtība un valsts prioritāte" biedrība "Asociācija "Ģimene"" rīkoja sadarbībā ar Rīgas domi un NVO "Pasaules ģimeņu kongress".

Foruma programma