07.05.2012 15:39

Latvijas Radio diskutē par abortu ierobežošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Topošas māmiņas vairāk jāinformē par grūtniecības pārtraukšanas sekām un augļa attīstību, raidījumā „Ģimenes studija" atzina juriste Natālija Lazukina.

Aprīlī konference „Es gribu dzīvot" valsts augstākajām amatpersonām nosūtīja rezolūciju, kas aicina Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteikt bērna tiesības dzīvot "kopš ieņemšanas brīža". Ierosinājumu vidū ir arī priekšlikumi ieviest jauninājumus izglītības sistēmā un tiesību normās, pēc konferences dalībnieku domām, popularizētu ģimeniskās vērtības un uzlabotu demogrāfisko situāciju Latvijā.

Diskusijā par abortu tiesiskumu un šo medicīnisko manipulāciju ietekmi uz demogrāfiju Latvijas Radio studijā 3. maijā piedalījās N.Lazukina, ginekologi Ilze Vīberga un Gints Lapiņš un seksologs Arturs Šulcs.

Kopš pagājušās desmitgades sākuma abortu skaits mūsu zemē samazinājies uz pusi, bet arī pašreizējais skaitlis – 10 000 abortu gadā – Latvijai ir liels.

Diskusijā izskanēja pretēji viedokļi par to, vai auglis kopš ieņemšanas brīža uzskatāms par personu un grūtniecības pārtraukšana – par bērna nogalināšanu. Sarunas dalībnieki pauda atšķirīgas domas arī pat to, vai abortu skaita samazināšanās varētu labvēlīgi ietekmēt demogrāfisko situāciju un kādi būtu tās uzlabošanas līdzekļi.

Raidījumu var noklausīties, izmantojot saiti uz arhīvu un izvēloties pārraides laiku pulksten 15.06.