16.12.2014 15:21

FOTO: Bērnu dāvana Ropažu baznīcai

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ļaužu pārpilno Ropažu evaņģēliski luterisko baznīcu pieskandēja sākumskolas bērnu balsis Ļaužu pārpilno Ropažu evaņģēliski luterisko baznīcu pieskandēja sākumskolas bērnu balsis Einārs Binders

Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notika neparasts koncerts – par spīti tam, ka šeit notiek aktīvi remontdarbi, dievnamu pieskandēja no sirds dziedātas Ziemassvētku dziesmas.

"Sākumskolā mums radās doma, ka šogad gribētos nedaudz atšķirīgu Ziemassvētku koncertu," stāsta Ropažu vidusskolas direktora vietniece audzināšanas jomā Indra Ķeķe. "Tā kā nākamgad Ropaži svinēs 810 gadu jubileju un notiek Ropažu evaņģēliski luteriskās baznīcas remonts, mēs nolēmām sarīkot labdarības koncertu. Ziedojumos savāktie līdzekļi būs mūsu ieguldījums baznīcas atjaunošanā," paskaidroja Indra Ķeķe.

"Bērni, vai jums patīk saņemt dāvanas?" pirms koncerta mazajiem māksliniekiem jautāja Ropažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Krišjānis Bulle un atbildē saņēma pārliecinošu "jā!" no visām pusēm.

"Ja kādam ir dzimšanas diena, kurš saņem dāvanas – jubilārs vai tie, kuri nāk pie viņa ciemos?" bērnus tincināt turpināja mācītājs. "Tas, kuram ir dzimšanas diena!" atbildēja bērni.

"Bet vai zināt, kuram ir dzimšanas diena Ziemassvētkos?" Krišjānis Bulle bija neatlaidīgs. "Ādamam un Ievai! Jēzum!" cits caur citu sauca bērni.

"Pareizi, Ziemassvētkos dzimšanas diena ir Jēzum. Bet kāpēc Jēzus dzimšanas dienā dāvanas saņemat jūs?" jautāja mācītājs un, mirkli pagaidījis, pats arī atbildēja: "Tāpēc, ka Jēzus nāca, lai mums daudz ko dāvinātu. Tas, ka mēs šajos svētkos cits citu apdāvinām, mums vienmēr par to atgādina. Bet arī mēs Kristum varam ko dāvināt. Un ļoti skaista dāvana šovakar būs jūsu koncerts."

Labdarības koncertam katra sākumskolas klasīte bija iemācījusies kādu no skaistākajām Ziemassvētku dziesmām. Uzstājās arī otro un ceturto klašu koris. "Tas, ko bērni iemācās bērnībā, noder visam mūžam," teic skolotāja Indra Ķeķe. "Ir ļoti jauki, ka cilvēks jebkurā vecumā zina Ziemassvētku dziesmiņas. Visvairāk bērniem patīk „Klusa nakts, svēta nakts"."

"Koncertā dziedāja arī mana meita," stāsta Viktorijas tētis. "Viņai ļoti patīk dziedāt. Šī koncerta repertuārs bija ar garīgu ievirzi. Mēs kopā ar bērniem esam nākuši uz baznīcu. Bieži tas nesanāk, bet Ziemassvētkos ļoti gribas te pabūt. Ikdienas steigā reizēm ļoti uzvelkamies, bet, pasēžot baznīcā, liekas, ka šī sajūta atkāpjas."