13.12.2014 08:28

Ideja svētku dāvanai: Kā pagatavot košu atstarotāju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Ne tikai "supermolā" ir atrodamas skaistas un noderīgas Ziemassvētku dāvanas mīļajiem. Tās mēs varam pagatavot arī katrs pats, bez lielām finanšu investīcijām un atvēlot pavisam maz tik dārgā laika.

"Šogad noteikti noderīga dāvana radiem, draugiem un paziņām Ziemassvētkos būs pašu rokām pagatavots atstarotājs. Tā būs ne tikai oriģināla no visas sirds darināta dāvana svētkos, bet arī modīgs aksesuārs," stāsta Ulbrokas dienas centra vadītāja Anda Višķere, kura portālam "Apriņķis.lv" laipni ierādīja, kā tādu darināt.

1. Lai pagatavotu atstarotāju, nepieciešama abpusēji atstarojoša līmlente, krāsains filca audums, lentīte, materiāls ar ko pildīt atstarojošo spilventiņu, piemēram, vate. Tāpat darba procesā noderēs adata, diegs, šķēres un gludeklis.

2. No atstarojošās līmlentes uzmeistarojam to, ko mēs ikkatrs protam kopš bērnu dienām, proti, sniegpārsliņu.

3. Tad no filca auduma izgriežam četrstūri. To, cik lielu griezt, atkarīgs no katra paša vēlmēm. Lai griešanas procesā neaizšautu šķībi, var lietot jau iepriekš sagatavotu trafaretu – no kartona izgrieztu četrstūri.

4. Pie tikko sagatavotā kvadrāta ar gludekli piegludinām sniegpārsliņu. Šeit jāatceras, ka, lai nesabojātu mākslas darbu, gludināt vajadzētu tikai tad, kad pusgatavais darbs novietots zem visparastākā cepamā papīra.

5. Atkal uzliekam sagatavi uz filca auduma un izgriežam nedaudz lielāku kvadrātu. Tā būs topošā atstarotāja aizmugure. Abus kvadrātus saspraužam ar kniepadatām kopā.

6. Pienācis laiks to visu sašūt kopā, izveidojot tādu kā kabatiņu vai somiņu. Tad to piepildām ar kādu mīkstu materiālu, piemēram, vati vai spalvām. Aizšujam ciet pēdējo vaļā atstāto malu, neaizmirstot no lentītes izveidot cilpiņu ar ko vēlāk piestiprināt atstarotāju pie apģērba vai somas.