10.12.2014 13:58

Daļa slēpošanas trašu Pierīgā siltā laika dēļ darbu nav pārtraukušas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daļa slēpošanas trašu Pierīgā siltā laika dēļ darbu nav pārtraukušas ramkalni.lv

Siltā laika un lietus dēļ lielākā daļa slēpošanas trašu Pierīgā darbu nav pārtraukušas, vēlā pēcpusdienā un pievakarē tās gaida ziemas prieku baudītājus.

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ Pierīgā darbu pārtraukušas divas slēpošanas trases – "Rāmkalni" Inčukalna novadā un "Kordes trase" Siguldas pusē.

Savukārt Baldones novada "Riekstu kalnā" slēpošanas cienītājus šobrīd gaida piecas sagatavotas trases, un šajās dienās kalns apmeklētājiem pieejams no plkst. 12 līdz 23.

Tāpat darbu turpina gan Sigulda Pilsētas trase, kas apmeklētājiem atvērta no plkst. 16 līdz 19, gan slēpošanas trase "Kaķīškalns", kur laikā no plkst. 14 līdz 22 var droši doties iekarot lielo trasi. Bet mazā trase "Kaķīškalnā" ziemas prieku baudītājus gaida no plkst. 17 līdz 22.

Taču to, vai kalni būs atvērti arī šajā nedēļas nogalē, slēpošanas trašu īpašnieki Pierīgā neprognozē, jo pagaidām vēsāku laiku nesola.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem šī nedēļa ciklonu ietekmes dēļ ir silta, ar nokrišņiem un brāzmainu vēju. Pašlaik gaisa temperatūra Pierīgā dienā ir vidēji no nulles līdz plus diviem grādiem, piektdien tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus pieciem grādiem.

Šogad slēpošanas sezona Pierīgā tika atklāta novembra beigās un decembra sākumā, kad darbu sāka visas apkaimes slēpošanas trases.

Jāteic, ka iepriekšējā sezona Latvijas slēpošanas trašu īpašniekiem bija ļoti neveiksmīga un nācās ciest pamatīgus zaudējumus. Pie vainas bija aizvadītā kalendārā ziema, kas bija viena no siltākajām un ar plānāko sniega segu šajā gadsimtā, liecina LVĢMC apkopotie dati.