24.10.2014 12:14

Baldoniešiem labas izredzes iekļūt TV viedspēles "Ciemos" finālā

Autors  Ieva Karlsberga
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones komandu spēlē pārstāv pašvaldības darbinieks Arvīds Brauers, novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Eglīts un studente Lilija Kolosa. Baldones komandu spēlē pārstāv pašvaldības darbinieks Arvīds Brauers, novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Eglīts un studente Lilija Kolosa. ekrānšāviņš

Jau esam informējuši par Baldones komandas dalību LTV1 raidījumā "Ciemos", kas TV ekrānos vērojams katru ceturtdienu. "Latvijas Mobilā Telefona" un "VFS Films" kopdarbā – viedspēlē, kas notiek dažādos Latvijas novados, – Latvijas ciemu iedzīvotāji tiek provocēti vienoties draudzīgā azartā, lai atrisinātu spēles organizatoru dotos uzdevumus.

Ceturtdienas, 23. oktobra, spēle norisinājās Baldonē, un tās tēma bija "Spēja tulkot zīmes un slēpto acīmredzamajā". Tajā Baldones komanda, kuru pārstāv studente Lilija Kolosa, pašvaldības darbinieks Arvīds Brauers un Baldones novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Eglīts, rādīja labu sniegumu, un, kā atzīst raidījuma veidotāji, tai ir gana lielas izredzes iekļūt spēles finālā.

Kā atzīmēja "VFS Films" pārstāve Dace Kristiāna Ūdre, lai gan ātrums ir baldoniešu stiprā puse un viņi labi noorientējās veicamajos uzdevumos, jo labi pazīst vietējo vidi, šajā epizodē viens lēmums dramatiski pagrieza komandas kopvērtējuma iznākumu. Viņi izvēlējās samaksāt par biļeti observatorijā, lai iegūtu nepieciešamo informāciju, tā zaudējot daļu savas naudas un stipri ietekmējot savu rezultātu spēles beigās.

Visām spēles komandām, sākot veikt piecus uzdevumus, tika atņemti tālruņi un piešķirti 10 eiro kā sākumkapitāls, ko spēles laikā iespējams papildināt. Tāpat viņiem tika iedoti planšetdatori.

Risinot spēles uzdevumus, baldonieši gan skrēja "ko kājas nes", gan lūdza padomu vairākiem Baldones iedzīvotājiem.

Komandām bija jāatšifrē Baldones Morisona kalna nosaukums un jāatpazīst tajā ziedošās puķes. Tāpat tām bija jāveic trase slavenās Baldones sanatorijas grausta teritorijā, sekojot ielas mākslas zīmējumu norādēm, jāmeklē blēņdaru izraibinātās zivis vietējā muižā un jāatklāj, kas slēpjas zem apzīmējuma "ķirzaciņa".

Filmēšanas laukuma administratori pavēstīja, ka baldonietis Arvīds izcēlās ar zināšanām par zilajiem kristāliņiem. Viņam šķita, ka, lai atkrāsotu zilos graudiņus, šķīdumā jāieliek nagla. Savukārt Lilija ieteica doties pie viņas bijušās ķīmijas skolotājas. Tā Baldones komanda metās skriet uz skolotājas mājām, bet viņu tur nesastapa. Tomēr viņiem izdevās skolotāju sazvanīt, un viņa ieteica, ka jāliek kaut kas ar sārmainu vidi, piemēram, ziepes. Tās Lilijai izdevās uzreiz noorganizēt un veikt uzdevumu.

Nākamajā uzdevumā baldonieši ātri vien atšifrēja, ka jāmeklē galaktika, un steidza uz observatoriju, kur tiem ar auto palīdzēja nokļūt Arvīda kolēģis. Lai iekļūtu observatorijā un atrisinātu uzdevumu, Baldones trijotne šķīrās no vairāk nekā 11 eiro. Arī ar pēdējo uzdevumu baldonieši tika ātri galā, jo Jānis to veikli iztulkoja.

Nākamā raidījuma "Ciemos" sērija būs skatāma ceturtdien, 30. oktobrī, plkst. 19.15 LTV1 kanālā. Katrs raidījums, kurā komandas var parādīt savas zināšanas un erudīciju, ir veltīts vienam Latvijas novadam. Katra komanda pārstāv kādu ciemu vai mazpilsētu: Kurzemi – Vaiņode, Zemgali – Baldone, Vidzemi – Alūksne, Sēliju – Viesīte, Latgali – Rogovka.

Jāpiezīmē, ka ceturtdien LTV1 pievērsa uzmanību Pierīgai vēl divos raidījumos – "100 gramos kultūras" diskutēja par Salaspils nometnes un memoriāla tēlu sabiedrības apziņā, bet Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "Te" rudens sezonas noslēguma sērijā Pauls Timrots viesojās Murjāņos.