13.10.2014 11:03

Ģimene Baložos, kurā mira divi mazi zēni, nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģimene Baložos, kurā mira divi mazi zēni, nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā arhīvs

Ģimene Baložos, kurā pagājušās nedēļas nogalē notika traģiskais notikums, nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi sociālā dienesta klients.

Ģimenei tika sniegti sociālie pakalpojumi – pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei, portālu "Apriņķis.lv" informēja Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Vineta Bērziņa.

Atbilstoši sociālā dienesta informācijai bērnu māte šī gada jūnijā vērsusies sociālajā dienestā ar lūgumu viņai noteikt trūcīgās personas statusu. Izvērtējot sievietes situāciju, sociālā dienesta darbinieki apsekoja viņas dzīvesvietu un tikās ar kaimiņiem, kuri par divu bērnu māti snieguši pozitīvas atsauksmes. Sociālā dienesta darbiniekiem nebija nekāda pamata aizdomām par sievietes nestabilo emocionālo stāvokli.

Pēc izvērtēšanas trūcīgās personas statuss šai sievietei tika piešķirts, un viņa saņēma sociālos pakalpojumus – pabalstus medikamentu un pārtikas produktu iegādei, kopumā no jūnija līdz oktobrim 386 eiro vērtībā.

Pašvaldība norāda – gadījumā, ja māte tiks atbrīvota no apcietinājuma, sociālais dienests ir gatavs sievietei palīdzēt, sniedzot psihologa konsultācijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Arī bāriņtiesa norāda, ka šī ģimene nav atradusies tās redzeslokā un nav saņemti nekādi signāli par nepieciešamību iejaukties ģimenes dzīvē.

Ķekavas novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Iepriekš:
Baložos mirušo zēnu lietu kvalificē par slepkavību; māte apcietināta
Baložos notikusi traģēdija – miruši divi mazi zēni; par notikušo aizturēta māte