26.04.2012 09:00

Noslēgušās konferences par izglītību un ģimenes plānošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Portāls "Apriņķis.lv" 26. aprīlī nodrošināja videotiešraidi no konferencēm par izglītību un ģimenes plānošanu.

26. aprīlī Tiesībsarga birojā Rīgā, Baznīcas ielā 25 (ceturtā stāva zālē) notika divas Juristu dienu programmā iekļautas konferences: par izglītību un ģimenes plānošanu.

Kā vēsta Juristu dienu programma, pulksten 9.30 sākās konference "Vai Latvijā izglītība sasniedz savus uzdevumus? Bērnu tiesības saņemt vērtīborientētu izglītību". To atklāja Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs un Ungārijas vēstnieks Latvijā Gābors Dobokai. Filozofe Māra Kiope izvērtēja izglītības lomu vērtību saglabāšana globalizācijas procesā.

Pedagogi un pašvaldību darbinieki referātos analizēja kristīgās, veselības mācības un sociālo zinību vietu skolu programmās, dalījās pedagoģiskā un sabiedriskā darba pieredzē.

Pēc tam - diskusija, kurā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, valdības pārstāvji, speciālisti no Izglītības un zinātnes ministrijas un visi interesenti.

Konferences rīkotāji iecerējuši valsts augstākajām amatpersonām nosūtīt memorandu, kurā "uzrādīti pašreizējie plusi un mīnusi mācību priekšmetos, [noteikts,] kas būtu jāmaina, lai mūsu bērni vēlētos dzīvot Latvijā, par spīti grūtībām dibināt ģimenes, radīt bērnus un rūpēties par viņiem, nevis izvēlētos kontracepciju, abortus, šķirtos, dzīvotu sev un aizbrauktu".

Pulksten 14.30 sākās konference "Bērnu tiesību ievērošana Latvijā kontracepcijas jomā". Norisē iecerēts popularizēt Pasaules veselības organizācijas ieteikumus ģimenes plānošanā, iepazīstināt ar šai nolūkā izmantojamajām auglības atpazīšanas metodēm un izvērtēt kontracepcijas līdzekļu ietekmi.