19.08.2014 16:25

Velobrauciens "Baltijas ceļam 25" 23. augustā šķērsos sešus Pierīgas novadus

Autors  Ieva Karlsberga
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

23. augustā apritēs 25 gadi, kopš triju Baltijas valstu iedzīvotāji, sadodoties rokās, izveidoja aptuveni 600 km garu cilvēku ķēdi, paužot nelokāmu vēlmi atjaunot Baltijas valstu neatkarību un vienotību cīņā par šo mērķi.

Atzīmējot vēsturisko notikumu, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) rīkos velobraucienu pa Baltijas ceļa vēsturisko maršrutu Latvijas robežās, kopumā veicot 260 kilometru garo Baltijas ceļa posmu Latvijā.

Braucienā piedalīsies NBS karavīri, zemessargi, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, pašvaldību pārstāvji. Braucienu atbalstīt ar savu dalību NBS aicina arī tos Latvijas iedzīvotājus, kas vēlas atzīmēt Baltijas valstīm tik nozīmīgo notikumu.

Velobrauciens sāksies 23. augustā plkst. 9.50 no Igaunijas robežas un plkst. 15 no Lietuvas robežas, savukārt noslēgsies plkst. 20 pie Kongresu nama Rīgā. Posms no Lietuvas robežas līdz Kongresu namam būs 84 kilometrus garš un sadalīts astoņos starpposmos, bet posms no Igaunijas robežas līdz Kongresu namam paredzēts 176 kilometru garumā un sadalīts 17 starpposmos. Katra starpposma vidējais garums būs 10 km, paredzētais vidējais ātrums ‒ 18 km/h.

Pierīgu velobrauciens šķērsos Siguldas, Inčukalna, Garkalnes, Olaines, Baldones un Ķekavas novadā. No Igaunijas puses Siguldas novada teritorijā pa Vidzemes šoseju (pie zīmes "Sigulda" no Cēsu puses) velobrauciena dalībnieki ieradīsies ap plkst. 16.42 un plkst. 17.22 šķērsos Siguldas robežu. Inčukalna novadā pie "Sēnītes" braucēji ieradīsies plkst. 17.54, bet Garkalnes novada robežu šķērsos plkst. 18.24 un no Garkalnes novada domes dosies plkst. 19.21.

Savukārt velosipēdisti, kas brauks no Lietuvas puses, plkst. 17.57 šķērsos Olaines novada robežu, plkst. 18.40 būs pie pagrieziena uz Baldoni, bet 19.20 – pie pagrieziena uz Baložiem. Velobrauciens no abām pusēm virzīsies uz Rīgu, kur pie Kongresu nama beigsies plkst. 20.

Bruņotie spēki un Valsts policija atgādina, ka aizsargķiveres brauciena laikā ir obligātas, līdzi nepieciešams ņemt autovadītāja vai velosipēda vadītāja apliecību. Bērni līdz 14 gadu vecumam drīkst piedalīties velobraucienā tikai kopā ar vecākiem, savukārt jauniešiem no 15 līdz 18 gadu vecumam līdzi jābūt rakstiskai vecāku atļaujai.