21.04.2012 14:48

Rāmavā vēro putnus un uzpoš muižas mežonīgo parku

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Talkā Rāmavas muižā pulcējās gan ķekavieši, gan rīdzinieki, gan Baložu pilsētas iedzīvotāji, gan evaņģēliski luteriskās Jēzus draudzes locekļi no Rīgas – viņus visus vienoja labs garastāvoklis un vēlme darboties. Talkā Rāmavas muižā pulcējās gan ķekavieši, gan rīdzinieki, gan Baložu pilsētas iedzīvotāji, gan evaņģēliski luteriskās Jēzus draudzes locekļi no Rīgas – viņus visus vienoja labs garastāvoklis un vēlme darboties. Krišjānis Grantiņš

Ar jautrību un darba sparu Lielās talkas diena sākusies Rāmavas muižā, Ķekavas novadā.

 

Vēl nebija pat desmit no rīta, kad uzkopt muižas apkārtni pulcējās jau aptuveni 30 talkotāju – jaunākais tikai trīs gadus vecs.

"Šo dienu plānojām nevis kā saspringtu darbu, bet patīkamu pasākumu," pauda muižas vadītāja Ilze Berga. "Galvenais šīs dienas uzdevums ir labi justies." Kā vēstīts, I. Berga iecerējusi ilgus gadus "nesavaldītajā" muižas parkā ieviest kārtību, ja izdosies piesaistīt līdzekļus.

Rāmavas muižā dienas garumā grāba lapas, lasīja zarus un akmeņus, vāca atkritumus un attīrīja upīti, kā arī kopā ar Latvijas ornitoloģijas biedrības padomes locekli Edgaru Lediņu uzstādīja jaunus putnus būrīšus – piecus strazdiem un piecus zīlītēm.

Lai darbi veiktos raitāk, talkas rīkotāji bija sarūpējuši ne vien cimdus, maisus, grābekļus un citas nepieciešamas lietas, bet arī uzkodas un tēju. Netika aizmirsts arī par uzmundrinošu mūziku.

Ikviens mazais darba rūķis varēja piedalīties kopīgas gleznas veidošanā Jāņa Anmaņa mākslas darbnīcas audzēkņa un nodarbību vadītāja Kaspara Bērziņa vadībā, savukārt kopā ar E. Lediņu vērot pavasara putnus, kas mīt Rāmavas muižas parkā.