12.06.2014 16:04

Bijušais Ķekavas domnieks spiests izstāties no Latvijas Zaļās partijas

Autors  Andris Labanovskis, speciāli Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bijušais Ķekavas domnieks spiests izstāties no Latvijas Zaļās partijas ekrānšāviņš no vimeo.com

Pēc TV raidījuma "Vides fakti" sižeta, kurā tika pieteikta nule kā noslēgusies kampaņa "Pieķer būvgružotāju!", bijušais Ķekavas novada domes deputāts Inārs Beļinskis bijis spiests izstāties no Latvijas Zaļās partijas.

Ķekavas novada Lapenieku ciemata iedzīvotājs Gatis Līcis raidījuma "Vides fakti" veidotājiem bija uzrādījis, viņaprāt, nelikumīgi ierīkotu būvgružu izgāztuvi. Zemes gabals, kurā tiek glabāti būvgruži, pieder vairākiem iedzīvotājiem, un tos pārstāv Inārs Beļinskis. Kā raidījumā atzina Lapenieku ciemata iedzīvotājs Gatis Līcis, par būvgružu izgāztuvi tika ziņots jau sen, bet nekas nemainījās, jo Inārs Beļinskis iepriekš bija ne vien vietējās pašvaldības deputāts, bet arī Ķekavas novada Administratīvās komisijas priekšsēdētājs.

Bijušais Ķekavas novada domes deputāts un nu jau arī bijušais Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedrs Inārs Beļinskis raidījuma "Vides fakti" veidotājus sagaidīja saniknots, ar savu auto aizsprostoja ceļu un draudēja iesūdzēt tiesā, savukārt kaimiņu Gati Līci vairākkārt nodēvēja par āzi un reketieri.

Jau nākamajā dienā pēc "Vides fakti" demonstrētā sižeta TV vairāki LZP biedri aicināja Ināru Beļinski izslēgt no partijas. Pēc sarunas ar LZP valdes priekšsēdētāju Inārs Beļinskis pats uzrakstīja iesniegumu par izstāšanos no partijas.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars telefonsarunā atzina, ka partijas biedri ir šokēti par sižetu un Ināra Beļinska rīcību. Taču, ja Beļinska kungs pierādīs savu taisnību tiesā, viņam tiks dota iespēja atkārtoti iestāties LZP.