17.02.2014 16:44

Organizē sertificētu apmācību jaunajiem vecākiem, lai glābtu no aborta sekām un aborta upurus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Organizē sertificētu apmācību jaunajiem vecākiem, lai glābtu no aborta sekām un aborta upurus publicitātes

Biedrība "Krīzes grūtniecības centrs" (KGC) 18. februārī sāk uz Bībeles principiem balstītas apmācības, piedāvājot Latvijā un Lielbritānijā sertificētu programmu, lai glābtu topošos vecākus no aborta riska un sekām, kā arī palīdzētu tiem, kas piedzīvojuši spontāno un mākslīgi izraisīto abortu.

"Ja vēlaties izprast dzīvības svētuma jautājumus, uzzināt visu patiesību par abortu un spontāno abortu, palīdzēt krīzes situācijā nonākušām grūtniecēm un uzrunāt jauniešus, piedaloties apmācību programmā "Parunāsim par mīlestību", jums palīdzēs Krīzes grūtniecības centra sertificētā apmācība," aicina biedrība. Programma iedalās divās daļās: "Aicināti rūpēties", kas ir palīdzība pirmsaborta situācijā (45 stundu kurss), un "Ceļojums", kas ir palīdzība pēc aborta, spontānā aborta vai bērna zaudējuma (30 stundu kurss).

Apmācības tiek veiktas pēc Lielbritānijā sertificētām un Latvijā aprobētām un sertificētām programmām – pirms aborta konsultēšanas kurss "Aicināti rūpēties" (45 kredītpunkti) un pēc aborta konsultēšanas kurss "Ceļojums" (30 kredītpunkti). Kursus aicināts apmeklēt ikviens interesents, kas vēlas izprast dzīvības vērtību jautājumus, izprast, kā jūtas sieviete un viņas tuvinieki, nonākot smagas izvēles priekšā – saglabāt bērniņam dzīvību vai ne, kā arī situācijās pēc aborta, pēc spontānā aborta, pēc pāragras bērna nāves. Beidzot apmācību kursus, nav obligāts nosacījums, taču ir iespēja kļūt par centra brīvprātīgo darbinieku, kurš sniedz palīdzību grūtībās nonākušām māmiņām un tētiem. Tādēļ KGC aicina nepalikt malā nevienu interesentu, kas ikdienā veic sociālo darbu, izglītojošo darbu skolās un darbu ar jauniešiem, kā arī tos, kuri sniedz psiholoģisku atbalstu un palīdzību.

Apmācību sākums ir paredzēts 18. februārī pulksten 18 Rīgā, Tērbatas ielā 38 (ieeja no vārtu ailes). Pieteikšanās un vairāk informācijas, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni 26485356 un 67227033.

Pirmā apmācību kursa "Aicināti rūpēties" mācību sākums paredzēts 18. februārī pulksten 18, un mācības notiks līdz 27. maijam katru otrdienu no pulksten 18 līdz 21 KGC telpās. Maksa par mācībām: 45 eiro, ko iespējams veikt pa daļām, norēķinoties skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu. Pirmajā nodarbībā vēlams samaksāt 5–7 eiro. Pēc kursu beigšanas dalībnieki iegūs izziņu ar kredītpunktiem, ko piešķīrusi Latvijas Māsu asociācija.

Katras jaunas dzīvības gaidības ir brīnums, bet, dažādu apstākļu vai tuvinieku nesapratnes spiestas, daudzas sievietes nolemj pārtraukt grūtniecību. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2011. gadā Latvijā ir veikti aptuveni 10 500 abortu, kas nozīmē, ka tika pārtraukta katra trešā grūtniecība, ņemot vērā, ka dzimušo bērnu skaits bija apmēram 18 500, savukārt pasaulē ik minūti tiek veikta viena mākslīgā grūtniecības pārtraukšana. 2012. gadā Latvijā veikti aptuveni 8500 abortu, kas joprojām bija trešdaļa no kopējā grūtniecību skaita. Aborts nepaliek bez sekām, jo iespaido gan sievietes fizisko veselību, gan psihi un uzvedību, tāpēc KGC darbības mērķis ir palīdzēt ikvienai sievietei un viņas ģimenes locekļiem, kas nonākuši krīzes situācijā.

Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums