13.12.2013 09:50

Vai jābaidās no 13. datuma piektdienas?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vai jābaidās no 13. datuma piektdienas? www.foto.delfi.lv

2013. gada pēdējā piektdiena iekritusi 13. decembrī. Piektdiena, kas iekrīt jebkura mēneša 13. datumā, daudzās kultūrās tiek uzskatīta par neveiksmīgu dienu jeb dēvēta par melno piektdienu.

Lai gan daudzi apgalvo, ka 13. piektdienas ir bīstami datumi, nedz numerologi, nedz paranormālo parādību pētnieki tam nepiekrīt. Šoreiz uzklausījām, ko par to domā ķekavieši:

Anita J., pašnodarbinātā:
– Ir melnas šīs piektdienas. Neesmu māņticīga. Kā parasti daru dienas darbus un ne no kā īpaši nebaidos, bet šajās dienās vienmēr jūtos ļoti slikti – šo datumu izjūtu fiziski.
 
Inese T., mājsaimniece:
– Nebaidos nemaz. Nepievēršu tādām muļķībām uzmanību. Pat grūti pateikt, kāpēc cilvēkiem ir bail. Varbūt kādam kādreiz šajā dienā kaut kas atgadījies, tāpēc baidās, varbūt par daudz uzsver šo datumu.
 
Ināra K., aprūpētāja:
– Ja ir jāiet uz darbu, tad ir jāiet, tāpēc ka 13. piektdiena jau nevar nestrādāt. Bet 13. datumā man ir dzimis dēls, tāpēc nekādu sliktu asociāciju ar šo datumu nav. Cilvēkiem to nevajag tik asi uztvert.
 
Jānis A., students no Baldones:
– Šiem datumiem nepievēršu uzmanību. Parasta, neitrāla piektdiena. Cik esmu novērojis, arī cilvēki apkārt, draugi tam īpašu uzmanību nepievērš. Varbūt daži, bet pārsvarā neviens nebaidās no šī datuma.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš