03.12.2013 12:44

Vai tiešām arī Ādažos "Maxima" veikalā pārdod preces no Zolitūdes traģēdijas?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vai tiešām arī Ādažos "Maxima" veikalā pārdod preces no Zolitūdes traģēdijas? www.foto.delfi.lv

Pēc Zolitūdes lielveikala sagrūšanas portāla "Tvnet.lv" lasītāji pamanījuši aizdomīgus pārtikas produktus citos "Maxima" veikalos.

Savukārt uzņēmumā apgalvo, ka "Maxima" pārstāvji vēl nav piekļuvuši traģēdijas vietai un veikalā esošajām precēm, jo tur joprojām norisinās izmeklēšana.

Kāds lasītājs pagājušajā nedēļā pamanījis aizdomīgus pārtikas produktus "Maxima" veikalā Ādažos. Tirgošanā esot nonākušas saspaidītas, apbružātas piena pakas, jogurtu iepakojumi, saldējuma kārbas. Tāpat tirgotas ūdens pudeles ar sabojātām etiķetēm.

Pircēji uz iepakojumiem pat pamanījuši celtniecības materiālu, būvgružu pēdas. Pārtikas produktiem nav bijis vecs derīguma termiņš, taču tie tirgoti ar ļoti lielām atlaidēm.

Kāpēc aukstumā vairāk saldējumu?

Tāpat Ādažu veikalā pēkšņi parādījušās līdz šim tur netirgotas preces, piemēram, apbružāti un nocenoti dārgie saldējumi. Parasti konkrētu zīmolu saldējumus tirgojot tikai XX vai XXX "Maxima" veikalos, nevis mazajos X veikalos.

Turklāt neesot nekāda loģiska izskaidrojuma, lai šajos laika apstākļos Ādažu veikalā pēkšņi parādītos liels daudzums dārgo saldējumu. Vasarā, kad ir saldējuma sezona, tas vēl būtu saprotams.

Vairāk piena produktu

Lai pārliecinātos par lasītāju novēroto, "Tvnet.lv" pagājušās nedēļas otrajā pusē devās uz Ādažu "Maximu": "Darba dienas vidū veikalā nenovērojām neko īpaši neparastu.

Piena produktu daudzums bija lielāks nekā parasti, taču to iepakojumi nebija apbružāti un cenas nebija ievērojami zemākas."

Notiks utilizācija

"Tvnet.lv" arī jautāja "Maxima" komunikācijas vadītājam Jānim Beserim, kas notika un notiek ar precēm, it īpaši pārtikas produktiem, kas atradās sagruvušajā veikalā.

Viņš atbildēja, ka visas iekārtas un preces, kas atrodas notikuma vietā, tiks utilizētas. Tas attiecoties arī uz pārtikas produktiem.

Vēl strādā izmeklētāji

Pašlaik par konkrētu utilizācijas laiku spriest esot pāragri, jo notikuma vietā vēl joprojām strādā izmeklētāji. "Utilizācija tiks veikta, tiklīdz mums būs atļauts piekļūt notikuma vietai."

"Maxima" pārstāvji vēl nav piekļuvuši notikuma vietai un veikalā esošajām precēm, jo tur joprojām norisinās izmeklēšana.

Lielākā traģēdija

Jau vēstīts, ka 21. novembra vakarā Latvija piedzīvoja lielāko civilo traģēdiju kopš neatkarības atjaunošanas – Zolitūdes lielveikalā "Maxima", iegrūstot jumtam, bojā gāja 54 cilvēki un vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Sniedzot palīdzību citiem, dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Traģēdija likusi pārvērtēt būvniecības uzraudzības normatīvos aktus un to ievērošanas kontroli, jo kā ēkas sagrūšanas galvenais iespējamais iemesls visbiežāk tiek minēti pārkāpumi būvniecības procesā.