26.11.2013 17:29

"Maxima" traģēdijā cietušā jūrmalnieka Mārtiņa māte: "Lūdzieties par manu dēlu un citiem cietušajiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Maxima” traģēdijā pēdējais izglābtais Mārtiņš vairāk nekā deviņas stundas bija pavadījis zem gruvešiem. Tagad 24 gadus vecais puisis ārstējas Austrumu slimnīcā, un viņa māte aicina aizlūgt gan par dēlu, gan citiem cietušajiem. "Maxima” traģēdijā pēdējais izglābtais Mārtiņš vairāk nekā deviņas stundas bija pavadījis zem gruvešiem. Tagad 24 gadus vecais puisis ārstējas Austrumu slimnīcā, un viņa māte aicina aizlūgt gan par dēlu, gan citiem cietušajiem. www.kasjauns.lv

Pēdējais, kuru izglāba no Zolitūdes veikala "Maxima" gruvešiem, bija 24 gadus vecais veikala kasieris Mārtiņš, kurš tagad ļoti smagā stāvoklī ārstējas Rīgas Austrumu slimnīcā.

Viņa māte katru dienu mēro ceļu uz slimnīcu pie Mārtiņa un saka: "Paldies visiem, kuri nav vienaldzīgi un palīdz," raksta portāls "Kasjauns.lv".

Portāls jau rakstīja, ka pēdējais, ko uz Rīgas Austrumu slimnīcu atveda no traģēdijas vietas Zolitūdē, un arī pēdējais, kuru traģēdijas vietā atrada vēl dzīvu, bija zem veikala drupām vairāk nekā deviņas stundas pavadījušais Mārtiņš. Viņš uz slimnīcu tika atvests ļoti smagā stāvoklī – puisim bija sadragātas abas rokas, lauztas kājas un galvas trauma. Ņemot vērā smagos un nopietnos bojājumus, viņam būs ilgstoši jāārstējas.

Mārtiņa mamma Maruta tagad ik dienu mēro ceļu no Jūrmalas uz Rīgu pie dēla, kurš atrodas slimnīcas Intensīvās terapijas klīnikā. Viņa "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" saka: "Mārtiņam ir labi, paldies visiem par atbalstu." Svētdien viņš nācis pie samaņas pēc vairākām operācijām.

Pašlaik Mārtiņa ģimenei īpaša palīdzība neesot vajadzīga, jo slimnīcā visa pietiek, saka Mārtiņa mamma. Taču, visticamāk, tā būs vajadzīga, jo puisim būs ilgstoši jāārstējas un jāiziet rehabilitācija. Ārsti ir gandarīti, ka cietušā stāvoklis uzlabojies.

"Paldies visiem, kuri nav vienaldzīgi un mums palīdz. Mēs to jūtam. Mums pašlaik nav nepieciešama materiālā palīdzība, mēs vienmēr esam dzīvojuši pieticīgi. Ir lietas, kuras par naudu nenopirkt. Es vēlos, lai mans dēls izveseļojas. Ja vēlaties kā palīdzēt, lūdzieties par manu dēlu un citiem cietušajiem šajā traģēdijā," sacīja Mārtiņa mamma.

Par Mārtiņu domā arī daudzi cilvēki, kuri viņu ikdienā satika lielveikalā pie kasēm. Jaunietis tur strādājis tikpat kā no veikala atklāšanas dienas. Mārtiņa mammu uz slimnīcu no Jūrmalas ik dienu veda viņa draugs Juris, kuram pieder tūrisma aģentūra un kuram dienu pirms traģēdijas Mārtiņš bija iedevis savu CV. Juris puisim piedāvāja darbu viesnīcu jomā un Mārtiņš grasījās mainīt darbu.

Viņi abi iepazinušies pilnīgi nejauši. "Es regulāri iepirkos šajā veikalā un Mārtiņu uzreiz pamanīju, varbūt tāpēc, ka veikalā pie kasēm ir tikai sievietes, taču viņš viens, tik jauns puisis, bet varbūt tāpēc, ka viņš patiešām kā pārdevējs bija ļoti laipns," "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" saka Juris. Mārtiņam bija arī piešķirta nozīmīte "Laipnākais pārdevējs". Juris vai viņa līgava, apmeklējot veikalu, vienmēr vēlējušies doties tikai pie Mārtiņa kases.

Zolitūdes traģēdija